, ,

Η κατάλληλη ώρα και η σωστή στιγμή

Η κατάλληλη ώρα και η σωστή στιγμή έρχεται όταν ο άνθρωπος βλέπει τη δυσκολία σαν πρόκληση και όχι σαν βουνό. Γράφει η Μαρία ΜπαλάσηAdvertisment

Η κατάλληλη ώρα και η σωστή στιγμή έρχεται όταν ο άνθρωπος
βλέπει τη δυσκολία σαν πρόκληση και όχι σαν βουνό.

Γράφει η Μαρία Μπαλάση

Advertisment

Πόσες φορές αναρρωτηθήκαμε αν είμαστε στο σωστό δρόμο, αν έχουμε ακολουθήσει το σωστό μονοπάτι, αν μπορούμε να συνεχίσουμε στα ίδια γνώριμα μέρη ή πρέπει να ακολουθήσουμε έναν αντίθετο δρόμο. Πόσες φορές επίσης δεν κάναμε πίσω, γιατί απλά δεν ήταν η κατάλληλη ώρα και η σωστή στιγμή, να κάνουμε ένα βήμα αλλιώτικο, ένα βήμα διαφορετικό, ένα βήμα μπροστά.

‘Ολοι περιμένουμε την μαγική στιγμή που η σκέψη θα γίνει απόφαση, η αδυναμία μας δύναμη, η σιωπή μας θα γίνει μια δυνατή φωνή, αλλά βρίσκουμε τόσες δικαιολογίες. Κοιτάμε πίσω, αντί να κοιτάμε μπροστά και οι φόβοι μας φωνάζουν πιο δυνατά απο τους ευατούς μας. Πίσω απο κάθε αναβολή, πίσω απο κάθε δυσπιστία κρύβεται ένας φόβος μικρός ή μεγάλος για τον καθένα.

Οι φόβοι για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικοί και μας ακολουθούν, όπως μας ακολουθεί η ατομική μας διαδρομή, τα βιώματά μας, οι καλές και δύσκολες εμπειρίες μας, είναι δηλαδή μια φυσική εξέλιξη της ατομικότητάς μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να τους κρύβουμε, ούτε να τους ωραιοποιούμε, παρά μόνο να τους αντιληφθούμε και να τους αντιμετωπίσουμε. Να προχωράμε με αυτούς και να γνωρίζουμε καλά τα εμπόδια που μας βάζουν και έτσι μόνο θα προχωράμε τη ζωή μας χωρίς να βάζουμε εμείς οι ίδιοι τα εμπόδια.

Advertisment

 

Η κατάλληλη ώρα και στιγμή έρχεται λοιπόν για τον κάθε άνθρωπο, όταν έχει αναγνωρίσει τους φόβους του, όταν τους έχει συμπονέσει και αγκαλιάσει, όταν βλέπει τη δυσκολία σαν πρόκληση και όχι σαν βουνό. Η κατάλληλη ώρα, είναι όταν εμπιστευόμαστε τα πράγματα γύρω μας, όταν νιώθουμε οτι πραγματικά είμαστε στο σωστό μέρος στη σωστή ώρα για να μάθουμε κάτι νέο ακόμη, όταν ήδη πιστεύουμε οτι τα ξέρουμε όλα.

Η σωστή στιγμή έρχεται όταν κοιτάμε πραγματικά, όλα όσα έχουμε κατακτήσει, όσα έχουμε αφήσει πίσω μας, όταν τελικά νιώθουμε αληθινή ευγνωμοσύνη για τη ζωή μας, τις αναποδιές και για τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτή η «μαγική» στιγμή έρχεται, όταν πιάνουμε εμείς το μαγικό ραβδί της ζωής μας!

Διαβάστε επίσης από τη Μαρία Μπαλάση

Να πηγαίνεις με την καρδιά

Όταν εμπιστεύεσαι τη ζωή… εκείνη σου χαμογελά!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση