,

Μάθε να ακούς το σώμα σου. Δεν προδίδει ποτέ

Σε τσιμπάς, σε πονάς, δακρύζεις, χαμογελάς, αντιδράς. Όλα όσα προκαλείς με καπετάνιους τα συναισθήματά σου, σωματοποιούνται.

Μάρη Γαργαλιάνου Μάθε να ακούς το σώμα σου. Δεν προδίδει ποτέ

Μάθε να ακούς το σώμα σου. Δεν προδίδει ποτέ

Της Μάρης Γαργαλιάνου

Advertisment

Να σε παρατηρείς, να σε ενσυναισθάνεσαι, να σε αφουγκράζεσαι ειλικρινά. Δεν απορείς τυχαία γιατί νιώθεις μια ταχυπαλμία έντονη και ένα φτερούγισμα καρδιάς, όταν χαζεύεις απο μακριά κάποιον που σου αρέσει, δεν αισθάνεσαι τυχαία μια δυσφορία μόνο και μόνο σε μια ακόμα σκληρή ατάκα του αδυσώπητου αφεντικού σου, δεν αλλάζει τυχαία η στάση του σώματός σου απέναντι σε κάποιον που δε νιώθεις και τόσο οικεία και δε συμπαθείς και τόσο για τους λόγους σου. Μαζεύεσαι. Μιλάς πιο μετρημένα. Οι κουβέντες σου είναι κοφτές και η προσπάθειά σου να είσαι ευγενικός αναγάγεται σε «υπερπροσπάθεια». Μπράβο σου, μαγκιά σου και εγώ μαζί σου. Είσαι ήρωας!

Διαβάστε επίσης από τη Μάρη Γαργαλιάνου
[button color=”white” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://enallaktikidrasi.com/2016/05/pote-xana-eipa-kai-o-ueos-gelase/”]”Ποτέ ξανά” είπα και ο Θεός γέλασε[/button]

Η γλώσσα του σώματος κυρίες και κύριοι, μια γλώσσα παγκόσμια, δίχως σύνορα, παραλλαγές ιδιαίτερες, αποτοξινωμένη απο χρώματα, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις και πάει λέγοντας, είναι η νούμερο ένα γλώσσα στον κόσμο. Το κορμί μας μιλάει και οφείλουμε να το ακούμε καλά και να το φροντίζουμε. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τις όποιες αλλαγές του και είναι στο χέρι μας να το γιατρέψουμε όταν αισθανθούμε πως «πονάει». Πώς; Συμβουλευόμενοι το μυαλό σε συνδυασμό με την καρδιά μας.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/mathe-na-akous-soma-den-prodidei-pote/

Όταν βίωσα την πρώτη μου κρίση πανικού, ο γιατρός με παρέπεμψε να θυμηθώ με ποιον ήμουν και σε ποιο χώρο βρισκόμουν. Αγκαζέ με ένα κάρο άγχη που είχα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κεφάλι μου –αυτά άλλωστε δε φεύγουν και ποτέ-, όταν εντόπισα το που και με ποιον ήμουν, όντως κατάλαβα πολλά. Η επόμενη κουβέντα του γιατρού ήταν «Είσαι νέα και δυνατή. Απλοποίησε τη ζωή σου. Απλοποίησε και μάθε να ακούς το σώμα σου».

Τα λόγια του ήταν γροθιά. Βαθιά μέσα μας όλοι γνωρίζουμε πότε και πως φτάνουμε στα όρια μας, άλλωστε ολόκληρη η ζωή μας είναι περιτριγυρισμένη απο αυτά και παίζουμε μαζί τους διαρκώς. Μα ορισμένα απο αυτά ξέρετε είναι φωτιά και το κορμί σα δείκτης κινδύνου ιερός μας χτυπά το καμπανάκι. «Πρόσεχε» συμβουλεύει. Το κάνει μια, το κάνει δυο και όταν αντιστέκεσαι, αποφασίζει να σου πάει κόντρα μπας και καταλάβεις.

Και δεν το κάνει απο εγωισμό, απλά θέλει να μάθεις να το ακούς, όπως κι εκείνο ακούει τις επιθυμίες σου και ενδίδει στους πειρασμούς που βρίσκεις τόσο ελκυστικούς. Το κορμί έχει ένστικτο και παρέα με τις τεντωμένες μας κεραίες, οδηγεί την αντίληψη μας στα ύψη. Μην το υποτιμάτε. Αγαπήστε το και δώστε του όσο βάση του αρμόζει. Δηλαδή μεγάλη. Όλα επιστρέφουν. Σαν την ενέργεια είναι και εκείνο με ένα μεγαλύτερο αβαντάζ. Έχει υπόσταση. Διαβάστε Όλα είναι θέμα ενέργειας. Είτε θετική, είτε αρνητική σίγουρα επιστρέφεται

Σε τσιμπάς, σε πονάς, δακρύζεις, χαμογελάς, αντιδράς. Όλα όσα προκαλείς με καπετάνιους τα συναισθήματά σου, σωματοποιούνται. Αντίθετα, όσες πληγές κι αν έχει ένα κορμί με τη βοήθεια της ψυχής γιατρεύονται. Άν δεν ήταν όλα έτσι αλληλένδετα, θα ‘μασταν χαμμένοι απο χέρι. Όλα είναι με το μέρος μας φίλοι μου. Αρκεί να μας ακούμε. Ψυχή τε και σώματι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση