, , ,

Το σώμα είναι ενέργεια! Να πως θα αντιστρέψετε τα συμπτώματα της γήρανσης

Το στρες συνδέεται με την κατάσταση της υγείας μας και με το πόσο χρονών δείχνουμε.

Το σώμα είναι ενέργεια! Να πως θα αντιστρέψετε τα συμπτώματα της γήρανσης

Η κλινική ψυχολόγος Gill Edwards, στο βιβλίο της «Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου» Εκδόσεις Διόπτρα, γράφει πως ο καλύτερος τρόπος να αντιστρέψετε τα συμπτώματα της γήρανσης είναι η απαλλαγή από το στρες και η αλλαγή της συνειδητότητάς. Το βιβλίο είναι πλούσιο σε ορισμούς και ασκήσεις θεραπείας σχεδόν κάθε κατάστασης και γι αυτό τον λόγο η Εναλλακτική Δράση έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα αρκετά μικρά αποσπάσματα. Σε κάποιους ορισμούς που θα συναντήστε στο κείμενο υπάρχουν παραπομπές για επεξήγηση.

Τι γίνεται με τη γήρανση; Δεν ισχύει ότι μερικές φορές οι αρρώστιες οφείλονται απλώς στη φθορά που επέρχεται στο σώμα, καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει; Αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- τα πιο ηλικιωμένα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος είναι εφτά έως δέκα ετών, ενώ πολλά κύτταρα ζουν μόνο μερικές μέρες ή εβδομάδες.

Advertisment

Τα κύτταρα στην επιφάνεια του εντέρου ζουν μόνο πέντε μέρες περίπου. Τα κύτταρα της επιδερμίδας ανακυκλώνονται κάθε δύο εβδομάδες περίπου. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια ζουν γύρω στους τέσσερις μήνες. Ένα κύτταρο του συκωτιού ζει περίπου ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα είναι το πολύ δέκα ετών! Πόσο ηλικιωμένο και εξασθενημένο θα περιμένατε να είναι ένα παιδί δέκα χρονών; Θα περιμένατε να έχει συμπτώματα φθοράς; Μάλλον όχι!

Το σώμα είναι ενέργεια! Να πως θα αντιστρέψετε τα συμπτώματα της γήρανσης

Έχετε προσέξει ότι οι άνθρωποι ξαφνικά δείχνουν να έχουν γεράσει ύστερα από μια περίοδο μεγάλου στρες στη ζωή τους; Όπως λένε τώρα πολλοί ερευνητές, η γήρανση δεν έχει σχέση με την ηλικία μας, αλλά με το χρόνο που παραμένουμε σε αντίδραση στρες. Το ανθρώπινο σώμα φαίνεται ότι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να ζει τουλάχιστον 120 χρόνια. Αν δεν μπαίνουμε σε αντίδραση στρες, θα δείχνουμε και θα νιώθουμε πιο νέοι – και θα μπορούμε ακόμα και να αντιστρέψουμε πολλά από τα συμπτώματα που συνδέουμε με τη γήρανση. Κάτι άλλο που μπορεί επίσης να βοηθήσει είναι να απαλλαγούμε από τις αρνητικές πεποιθήσεις μας για τα γηρατειά!

Advertisment

Το σώμα είναι καθαρή ενέργεια -συνειδητότητα- και όταν είμαστε σε κυματική αντίδραση, ο χρόνος διαστέλλεται και το σώμα ανανεώνεται. Ξεχάστε τις τοξικές ενέσεις μπότοξ και τις πλαστικές εγχειρήσεις! Απλώς προσπαθήστε να διώξετε το στρες από τη ζωή σας, θεραπεύοντας τα ψυχικά τραύματα, νιώθοντας ευγνωμοσύνη και γεμίζοντας τις μέρες σας με χαρά και ευδαιμονία. Η κυματική αντίδραση δεν είναι απλώς μια φυσική αντιρυτιδική κρέμα, είναι η καλύτερη μορφή προληπτικής ιατρικής που υπάρχει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση