,

Ο «Τοίχος καλοσύνης και Χαράς» του 4ου Γελ Δράμας

Τα παιδιά του 4ου Γ.Ε.Λ. Δράμας "ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ", φτιάχνοντας τους τοίχους της Χαράς και της Καλοσύνης.

Ο «Τοίχος καλοσύνης και Χαράς» του 4ου Γελ Δράμας

To 4ο Γελ Δράμας δημιούργησε
τον δικό του τοίχο καλοσύνης και χαράς

Γράφει ο Μητρόπουλος Παναγιώτης – Κοινωνιολόγος

Advertisment

Ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης, της μοναξιάς και της απογοήτευσης. Στην Ελλάδα της μιζέριας, της συρρίκνωσης και του αλληλοσπαραγμού. Ταυτόχρονα, όμως, ζούμε σε μια χώρα όπου το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι πιο υψηλό από ποτέ, σε μια χώρα όπου αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα όπλα, να πνιγεί στην κατάθλιψη. Επιλέγει, μέσα από χίλιες δύο δυσκολίες να σταθεί στα πόδια της και να προσφέρει όσο μπορεί. Τελικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ζούμε στη χώρα του φωτός και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό.

Είναι καθημερινά τα παραδείγματα διαφόρων δράσεων, είτε από επίσημους φορείς είτε από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που πράττουν σημαντικότατο έργο. Ειδικά, όταν αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται από τα παιδιά αυτής της χώρας, μόνο με ελπίδα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον.

Ο «Τοίχος καλοσύνης και Χαράς» του 4ου Γελ Δράμας

Advertisment

Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα, είναι και το 4ο ΓΕΛ Δράμας. Τα παιδιά και οι καθηγητές εκεί, κάνουν εξαιρετική δουλειά και πραγματοποιούν πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Στο παρελθόν, η Εναλλακτική Δράση, έχει φιλοξενήσει κείμενο της καθηγήτριας Φυσικής του σχολείου, κυρίας Πέννυς Περβανίδου, όπου μιλάει για την ανάγκη να επανεξεταστεί η φιλοσοφία ζωής της κοινωνίας μας αλλά και η γενικότερη αντιμετώπιση που τυγχάνει το ελληνικό σχολείο. Διαβάστε εδώ το άρθρο: «Μια ιδέα» προς δασκάλους και καθηγητές

Ο «Τοίχος καλοσύνης και Χαράς» του 4ου Γελ Δράμας https://enallaktikidrasi.com/2016/06/toixos-kalosynis-kai-xaras-tou-4ou-gel-dramas/ https://enallaktikidrasi.com/2016/06/toixos-kalosynis-kai-xaras-tou-4ou-gel-dramas/

Στο σχολείο της Δράμας δημιουργήθηκαν πρόσφατα δύο τοίχοι διαφορετικοί από τους άλλους. Ο ένας είναι ο «τοίχος της καλοσύνης» και ο άλλος ο «τοίχος της χαράς». Τα παιδιά, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των καθηγητών αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου, ζωγράφισαν τους τοίχους και τους διακόσμησαν με λουλούδια, χρώματα και ευχές για ένα καλύτερο αύριο. Μοιράστηκαν τρόφιμα, ρούχα και βιβλία και διέδωσαν το μήνυμα πως τώρα που η χώρα δοκιμάζεται, πρέπει αν έρθουμε πιο κοντά αντί να απομακρυνόμαστε και να μαλώνουμε συνεχώς.

Έπειτα, έγραψαν στον «τοίχο της χαράς» όλα τα όμορφα πράγματα που τους δίνουν χαρά και απόλαυση στη ζωή, σε μαυροπίνακες που είχαν στηθεί σε χώρο του σχολείου.

Τα παιδιά προσπαθούν να γνωστοποιήσουν σε όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο τις πρωτοβουλίες τους και να μεταδώσουν το σύνθημα πως τα απλά πράγματα είναι αυτά που μετράνε στη ζωή. Για αυτό το λόγο, εκτός των τοπικών μέσων στα οποία προέβαλαν τις δράσεις τους, έχουν φτιάξει και μια σελίδα στο Facebook ώστε να τους γνωρίσετε, αλλά και να μεταδώσουν τις ιδέες τους σε περισσότερο κόσμο.

Η σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-4%CE%BF-%CE%93%CE%95%CE%9B-%CE%94%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82-1670287646565624/timeline

*Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την παραπάνω σελίδα τους στο facebook

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ναυπακτία | Εμφανίστηκε έπειτα από 32 χρόνια το βυθισμένο χωριό Καλαθέικα (βίντεο)
Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση