,

Τσάι με κουκούτσια από καρπούζι για καλύτερη υγεία

Πώς να επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές ιδιότητες που διαθέτουν τα κουκούτσια καρπουζιού για την υγεία του οργανισμού.

Τσάι με κουκούτσια από καρπούζι για καλύτερη υγεία

Τα καρπούζια είναι υπέροχα φρούτα και τα απολαμβάνουμε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια, όλοι πετάμε τα κουκούτσια τους και μόνο ελάχιστοι άνθρωποι τα καταναλώνουν. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία κι αφού πλέον το ξέρετε, δεν θα τα ξαναπετάξετε ποτέ. Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Συνταγή: Υπέροχο γευστικό, δροσιστικό smoothie από καρπούζι…

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2013/05/sintagi-iperoxo-geystiko-drosistiko-smoothie-apo-karpouzi/

Καθώς τα καταναλώνουμε, περνούν από το πεπτικό σύστημα και βελτιώνουν άμεσα την πέψη. Ωστόσο, για να λάβετε τα οφέλη τους, θα πρέπει πρώτα να τα μαγειρέψετε, να τα ψήσετε ή να τα αλέσετε. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν την υγιή πέψη, καταπολεμούν τη φλεγμονή, θεραπεύουν από τα εντερικά παράσιτα και τον ίκτερο. Επιπλέον, δρουν ως διουρητικό, κι έτσι ένα σπιτικό τσάι από κουκούτσια καρπουζιού έχει εξαιρετικά αποτελεσματικά στην περίπτωση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και πέτρας στα νεφρά.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/tsai-koukoutsia-karpouzi-ygeia/

Σε υψηλό ποσοστό περιέχουν την ένωση κιτρουλίνη, ένα βιολογικό σύμπλοκο με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία επιταχύνοντας και βελτιώνοντας τη λειτουργία τους. Γι’ αυτό, είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως η αθηροσκλήρωση, η υπέρταση και η στηθάγχη.

Advertisment

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, όπως μαγνήσιο, νιασίνη, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Β, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, κτλ.

Πως θα φτιάξετε τσάι με κουκούτσια από καρπούζι

Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά. Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.

Προσοχή: Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή ή αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγο. Εάν λαμβάνετε φάρμακα, βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση