, ,

Επιτέλους η ευτυχία αγοράζεται!

6 βήματα για να ανακαλύψετε την ευτυχία.

Επιτέλους η ευτυχία αγοράζεται!

Εντάξει, ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Φυσικά και δεν υπάρχει η ευτυχία σε κανένα ράφι. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να την αγοράσουμε, έχουμε εξασκηθεί στο να κάνουμε παράπονα.

Advertisment

Είτε πιστεύεις ότι η ευτυχία είναι μια κατάσταση του νου είτε πιστεύεις ότι η ευτυχία είναι μια δραστηριότητα, χρειάζεται να καταλάβεις καλά πως χρειάζεται δέσμευση από την πλευρά σου για να την έχεις. Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος/η κατά τύχη ή κατά λάθος. Χρειάζεται δουλειά. Αντί να κάνεις παράπονα ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την ευτυχία.

Αναγνώρισε τι είναι και τι δεν είναι ευτυχία

Δεν είναι αυτά που έχεις, αυτό που είσαι, εκεί που είσαι ή αυτό που κάνεις εξαιτίας των οποίων γίνεσαι ευτυχής ή δυστυχής. Είναι το τι σκέφτεσαι για όλα αυτά.

Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος/η αν δεν ξέρεις τι σημαίνει ευτυχία. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ευτυχία από τη δυστυχία. Συνηθίζουν να κατηγορούν και να επιρρίπτουν ευθύνες στις σχέσεις τους, στην οικογένειά τους ή στις δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος. Κανείς δεν πρέπει να είναι δυστυχισμένος. Η δυστυχία όπως και η ευτυχία είναι επιλογή. Είναι μια επιλογή που εσύ κάνεις όταν σου συμβαίνουν όμορφα ή όχι όμορφα πράγματα.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/epitelous-eytyxia-agorazetai/

Βγάλε την αρνητικότητα από τη ζωή σου

Τι σε κάνει δυστυχισμένο/η; Μάθε να το αναγνωρίζεις. Ίσως να είναι η δουλειά που κάνεις ή να περιβάλλεσαι από ανθρώπους τους οποίους στην πραγματικότητα δε συμπαθείς. Είτε βρίσκεσαι σε μια σχέση που δε σε ικανοποιεί ή συναναστρέφεσαι με αρνητικούς ανθρώπους δες τι είναι αυτό που σου δημιουργεί δυσαρέσκεια και απάλλαξε τον εαυτό σου από το να σπαταλάει χρόνο και ενέργεια σε κάτι που δε σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Δες ποια είναι τα όμορφα πράγματα στη ζωή σου

Μόλις αρχίζει η αρνητικότητα να σου χτυπάει την πόρτα , στρέψε την προσοχή σου στα θετικά πράγματα που έχεις στη ζωή σου. Πάντα υπάρχει κάτι θετικό που αξίζει την προσοχή σου. Όπως και να έρχονται τα πράγματα πάντα να αλλάζεις τον τρόπο που τα βλέπεις.

Εκτίμησε την παρούσα στιγμή

Τις περισσότερες φορές σπαταλάμε την θετική μας ενέργεια και την ευτυχία μας επειδή ανησυχούμε τόσο πολύ για το μέλλον. Ζούμε σε μια εποχή όπου είναι αδύνατον να μην σκεφτόμαστε το μέλλον ή να μη γυρνάμε στο παρελθόν. Για να νιώσεις την ευτυχία στη ζωή σου πρέπει να είσαι επικεντρωμένος/η στο τώρα. Το τώρα έχει πολλά θαύματα να σου δείξει και πολλά αγαθά να σου προσφέρει. Γιατί να σπαταλάς το χρόνο σου σε κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις πια- παρελθόν – ή σε κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις – μέλλον; Η μόνη στιγμή που έχεις είναι το τώρα και το μόνο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις είναι η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις σου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/epitelous-eytyxia-agorazetai/

Δημιούργησε ένα πλάνο ευτυχίας

Μόλις αποφασίσεις ότι θέλεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα με σκοπό να συναντήσεις την ευτυχία, πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο που θα είναι εφικτό να ακολουθήσεις. Εδώ δε χωράει καμία δικαιολογία και αυτό-αμφιβολίες. Όποιο και να είναι το πλάνο σου, είτε είναι να κάνεις το σώμα τον ονείρων σου, είτε να προσφέρεις εθελοντική εργασία, σιγουρέψου ότι ξέρεις τα οφέλη που θα έχεις ακολουθώντας αυτό το πλάνο και ότι αυτό είναι που θα σε κάνει να νιώθεις πραγματικά όμορφα.

Να κυνηγάς αυτά που θέλεις

Πολλοί άνθρωποι αναβάλουν την ευτυχία τους για «κάποτε». Άλλοι απλά την εύχονται. Το να έχεις ένα πλάνο και ένα όνειρο δε θα κάνει τίποτε από μόνο του. Χρειάζεται να είσαι ενεργητικός/η και να κυνηγάς τις επιθυμίες σου. Χρειάζεται να καταλάβεις πως χρειάζεται δουλειά και θέληση για να νιώθεις την ευτυχία σε όλα σου τα βήματα. Και τελικά σκέψου το εξής: Το να ζεις μια ζωή, που δε σου αρέσει, χρειάζεται Δύναμη και Κουράγιο. Φαντάσου λοιπόν πόσο εύκολο θα είναι να ζήσεις επιτέλους τη ζωή που επιθυμείς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση