Ναι ή Όχι, δύο μικροσκοπικές λέξεις με γιγαντιαία σημασία

Αποφασίζοντας να πεις σήμερα ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ αποφασίζεις το μέλλον σου και τη ζωή σου.

Άγγελος Παπαντωνίου Ναι ή Όχι

Ναι ή Όχι

Είναι δύο λέξεις που αποτελούνται και οι δύο από τρία γράμματα. Αυτές οι λέξεις είναι η ανεπίσημη έννοια των λέξεων “Δέχομαι ή Αρνούμαι” και των “Συμφωνώ ή Διαφωνώ”. Επηρεάζουν τόσο πολύ την ζωή μας όσο οποιεσδήποτε άλλες. Εξαρτήθηκε ακόμα και η ίδια μας η ύπαρξη από αυτές τις δυο λεξούλες. Θα σας εξηγήσω γιατί το λέω αυτό:

Advertisment

Είναι ένα ζευγάρι. Δεν έχει σημασία αν είναι παντρεμένο ή απλά έχουν σχέση. Κάνουν έρωτα και μετά από κάποιο διάστημα μαθαίνουν ότι η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια εγκυμοσύνη. Τώρα άρχισε να υφίσταται και το εξής ερώτημα, τι θα κάνουμε; Θα κρατήσουμε αυτό το παιδί ή θα το ρίξουμε; Μια απόφαση λοιπόν, ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα καθορίσει την ύπαρξη μας. Τόσο σημαντικές είναι. Η αξία τους δεν μπορεί να υπολογιστεί με κανένα ποσό και κανένα νόμισμα.

Ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους. Ανεβάζει ή κατεβάζει κυβερνήσεις. Ένας λαός ανακουφίζεται από τα διάφορα μέτρα ή επιβαρύνεται. Με μια τέτοια απόφαση αλλάζουν τα γεωγραφικά σύνορα μιας χώρας, χωρίς απαραίτητα να έχει αποφασίσει η ίδια η χώρα την αλλαγή αυτή. Απλά κάποια διπλανή ή μακρινή αποφάσισε να αλλάξει τα παγκόσμια σύνορα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/nai-oxi-mikres-lexeis-gigantiaia-simasia/

Advertisment

Το να αποφασίσεις να πεις κάπου ΝΑΙ δε σημαίνει ότι είναι πάντα καλό για εσένα και τους γύρω σου. Ένα ΟΧΙ καμιά φορά μπορεί να είναι το υπέρτατο καλό και η απόλυτη ευτυχία για τους πάντες.

Η καθημερινότητά μας κατακλύζεται συνεχώς με νέες δοκιμασίες, με καινούριες γνωριμίες. Καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη. Ας λέμε ότι ζούμε σε μια ρουτίνα. Ζούμε καθημερινά νέες προκλήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι θετικές ή αρνητικές. Πρέπει να παίρνουμε σχεδόν πάντα κάποιες νέες αποφάσεις οι οποίες θα μας επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Αποφασίζοντας λοιπόν να πεις σήμερα ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ αποφασίζεις το μέλλον σου και τη ζωή σου. Το πώς θα εξελιχτούν αργότερα τα πράγματα με την απόφαση που πήρες; Κάνε υπομονή και θα μάθεις σίγουρα.

Αν είσαι τυχερός ή τυχερή το μέλλον σου θα είναι ακριβώς όπως το επέλεξες καμιά φορά μπορεί και καλύτερο. Όλοι είμαστε ένα κρίκος σε μια αλυσίδα που λέγεται ζωή. Οι αποφάσεις μας, μας επηρεάζουν όλους. Εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον και ας μη το παραδεχόμαστε σχεδόν ποτέ.

Άγγελος Παπαντωνίου

Latest posts by Άγγελος Παπαντωνίου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση