,

Οι βιωματικοί άνθρωποι

Τους βιωματικούς ανθρώπους θα τους καταλάβεις από το έντονο βλέμμα, τις έντονες κινήσεις, την άκακη αγριάδα που κουβαλάνε.

Οι βιωματικοί άνθρωποι

Οι βιωματικοί άνθρωποι

Μια εμπειρία που δε την αντιλαμβάνεσαι πραγματικά δε θεωρείται εμπειρία! Είναι σαν έναν άνθρωπο που φωνάζει ότι είναι μορφωμένος επειδή έχει διαβάσει πολλά βιβλία! Μα αν δεν έχει καταλάβει το βαθύ νόημα είναι σαν να παπαγαλίζει!

Advertisment

Διαβάστε ακόμη: Η κομψότητα κρύβεται στην απλότητα

Οι εμπειρίες που συγκεντρώνουμε δεν έχουν σχέση με τη ποσότητα αλλά με την ποιότητα. Ένας αριθμός παραμένει ένας αριθμός, το θέμα είναι τι παίρνουμε και τι δίνουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και καταστάσεις. Εδώ έγκειται το ζήτημα, ο διαχωρισμός του «ζω για τους άλλους» και του «ζω για εμένα». Κοινώς, η διαφορά του «φαίνεσθαι» και του «είναι».

Άνθρωποι που έκαναν πράγματα για να είναι αρεστοί σε άλλους χωρίς να τους γεμίζουν και να κρατάνε στη σκιά το καλύτερό τους εαυτό. Θεατές και όχι πρωταγωνιστές! Μάταια να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, καθήμενοι στην επιφάνεια μιας θάλασσας και όχι εξερευνητές του βυθού.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/oi-viomatikoi-anthropoi/

Όμως, τους βιωματικούς ανθρώπους θα τους καταλάβεις από το έντονο βλέμμα, τις έντονες κινήσεις, την άκακη αγριάδα που κουβαλάνε, το χαμόγελό τους, στο τρόπο που θα κλείσουν τα μάτια και θα αφεθούν στο ρυθμό της μουσικής που τους ταξιδεύει. Θα σε πιάσουν από το χέρι μα δε θα σε χειραγωγήσουν, θα σε καθοδηγήσουν μα δε θα σου επιβληθούν, θα σου απαντάνε επειδή σε άκουσαν προσεκτικά και όχι απλά για να δώσουν μια απάντηση. Θα σου βγάλουν πτυχές που ούτε εσύ ήξερες ότι έχεις και θα πιστέψουν σε εσένα. Ό,τι πράττουν το πράττουν για τον εαυτό τους!

Όταν μιλάμε για εμπειρίες όλα κρύβονται στη λέξη «επιλογή». Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και τα βιώματά μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αναλάβουμε τα ηνία όσο μπορούμε καλύτερα, να γίνουμε οι σκηνοθέτες της δικής μας «ταινίας».

Υ.Γ: Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιερώσατε χρόνο για εσάς;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση