,

5 πράγματα που έμαθα διανύοντας το βουνό του Ολύμπου

Η διαδρομή στον Όλυμπο μου έμαθε να σέβομαι την φύση, να διακρίνω την απλότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλα και του σύνθετους μηχανισμούς της.

5 πράγματα που έμαθα διανύοντας το βουνό του Ολύμπου

5 πράγματα που έμαθα διανύοντας το βουνό του Ολύμπου

Η σχέση μου με τα βουνά μετράει περίπου 3 χρόνια. Από τότε έχω ζήσει αρκετές όμορφες και έντονες στιγμές με φίλους μέσα στα μονοπάτια αλλά και σε ψηλές κορυφές. «Η ευτυχία πρέπει να μοιράζεται για να είναι αληθινή», είχε πει ο Christopher McCandless, ένας νεαρός που άφησε τις ανέσεις της πάμπλουτης οικογένειας του για να περιπλανηθεί και να εξερευνήσει μονος την περιοχή της Αλάσκας. Τρέχοντας 100 χλμ σε 23 ώρες και 33 λεπτά στον Όλυμπο κατάλαβα ότι η εμπειρία αυτή είχε περισσότερο τον χαρακτήρα σχολείου παρά αγώνα.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/pragmata-ematha-dianyontas-vouno-olympou/

5 πράγματα που έμαθα διανύοντας το βουνό του Ολύμπου

1. Μου έμαθε να σέβομαι την φύση, να διακρίνω την απλότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλα και του σύνθετους μηχανισμούς της.

2. Να μη τα παρατάω. Πολλές φορές στο βουνό μέσα σε αγώνες μεγάλης απόστασης οι δυσκολίες είναι αρκετές (δε θέλω να αναφερθώ με συγκεκριμένα παραδείγματα). Όσες φορες και να πέσω, έχω μάθει να σηκώνομαι.

Advertisment

3. Να βρίσκω λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της ζωής. Τόσες ώρες μέσα στα απομονωμένα μονοπάτια του Ολύμπου, μακριά από οποιοδήποτε στοιχείο πολιτισμού υπάρχει πολύς χρόνος για να σκεφτείς και να λύσεις το οτιδήποτε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/pragmata-ematha-dianyontas-vouno-olympou/

4. Να θωρακίζω τον εαυτό μου από αρνητικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Τελειώνοντας έναν τέτοιο αγώνα μαθαίνεις να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και στα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Δε χρειάζεται να σου υποδείξει κάποιος ποιος είσαι. Ξέρεις. Κριτές υπήρχαν πάντα και πάντα θα υπάρχουν. Ωστόσο, το να ξέρεις να πατάς στα πόδια σου αποτελεί την καλύτερη λύση απέναντι στη αρνητική ενέργεια.

5. Έκανα πραγματικούς φίλους. Μοιραστήκαμε περιπέτειες, σκέψεις και προβληματισμούς. Αρκετοί βοήθησαν σε μια δύσκολη στιγμή μέσα στο βουνό, και κάποιοι άλλοι βοηθήθηκαν σε αντίστοιχες καταστάσεις.

«Φύση είναι ένα καλό όνομα για ένα αποτέλεσμα η αιτία του οποίου είναι ο Θεός». – William Cowper, 1731-1800, Άγγλος ποιητής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση