, , , , , , ,

5 συνδυασμοί τροφών για πρόληψη και καταπολέμηση των φλεγμονών

Καταπολεμήστε τις φλεγμονές στο σώμα σας με φυσικό τρόπο μέσω του κατάλληλου συνδυασμού τροφίμων.

5 συνδυασμοί τροφών για πρόληψη και καταπολέμηση των φλεγμονών

Συνδυασμοί τροφών για πρόληψη και καταπολέμηση των φλεγμονών

Φλεγμονή είναι το σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί ο οργανισμός αντιδραστικά, μετά από την επίδραση σε αυτόν διαφόρων βλαπτικών παραγόντων. Οι φλεγμονές διακρίνονται σε οξείες (διάρκειας λίγων ημερών) και σε χρόνιες (μεγαλύτερης διάρκειας).

Advertisment

Δείτε επίσης – Αντιφλεγμονώδη Βότανα: Πλήρης κατάλογος

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε, ή να προλάβετε την εκδήλωση των φλεγμονών, με φυσικές μεθόδους. Ένας, για παράδειγμα, είναι μέσω της διατροφής. Άλλος είναι, η υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών που δεν έχουν να κάνουν με τη διατροφή. Δείτε σχετικά: 7 τρόποι για να μειώσετε τη χρόνια φλεγμονή που δεν έχουν καμία σχέση με τη διατροφή.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς συνδυασμούς τροφών που συμβάλλουν στην πρόληψη των φλεγμονών και παράλληλα ενισχύουν την αμυντική λειτουργία του οργανισμού:

Advertisment

Κρεμμύδι – σκόρδο – προϊόντα ολική άλεσης

Μιλάμε για τρόφιμα, όπως το καστανό ρύζι και τα ζυμαρικά ολική άλεσης, τα οποία όταν αναμειχθούν με το σκόρδο και το κρεμμύδι, απελευθερώνουν πολύ σημαντικά συστατικά για την αντιμετώπιση των φλεγμονών. Ο συνδυασμός αυτός πολλαπλασιάζει, επίσης, την πρόσληψη ψευδαργύρου από τον οργανισμό.

Αμύγδαλα – κεφίρ

Με το συνδυασμό αυτό καταφέρνουμε να καταναλώσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του αμυγδάλου αλλά και να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες των προβιοτικών του κεφίρ. Ιδανικός συνδυασμός για την πρόληψη και καταπολέμηση της φλεγμονής στο έντερο.

Γλυκοπατάτα – πιπέρι καγιέν

Όταν συνδυαστεί η γλυκοπατάτα με το καγιέν, απελευθερώνεται και απορροφάται πιο έυκολα από τον οργανισμό μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, ουσία που βοηθά ιδιαίτερα στις φλεγμονές του δέρματος.

Ελαιόλαδο – Φυλλώδη λαχανικά

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, εκτός των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει, είναι σε θέση να ενισχύσει την απορρόφηση των πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχονται στα φυλλώδη λαχανικά.

Όσπρια – λεμόνι

Όταν το λεμόνι συνδυαστεί με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως οι φακές, τότε ενισχύει σημαντικά την πρόσληψη του απαραίτητου σιδήρου για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση