Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός λένε…

Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός άσε τους να λένε και πάρε την ζωή στα δικά σου χέρια!

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός λένε...

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός λένε…

Δεν ξέρω αν γιατρεύει ο ίδιος ο χρόνος ή αν το διάστημα που σε συντροφεύει μακριά από αυτό που σε πλήγωσε σε οδηγεί να δεις πιο καθαρά.

Advertisment

Ο χρόνος από μόνος του δεν σβήνει, ο χρόνος δεν εξαφανίζει παρά μόνο λειαίνει ίσως λίγο τις γωνίες. Ο χρόνος σου δίνει χώρο να τακτοποιήσεις τα πρέπει, τα θέλω και τα μη, τις πληγές στο αντίο σου, τα χαμόγελα στο φιλί σου. Ο χρόνος είναι δρόμος να τον διαβείς, να αποκρυπτογραφήσεις τα σημάδια του πόνου, τα γέλια των στιγμών, τα μηνύματα στις λέξεις που ήθελαν τα μάτια μα δεν τόλμησε το στόμα, όμως γιατρός δεν είναι, μακάρι να ήταν!

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη

Advertisment


Η δύναμη για να συνεχίσεις, η ώθηση για να ξεκολλήσεις από αυτό που σε πληγώνει δεν ανήκει στον χρόνο ανήκει μόνο σε εσένα! Η επιλογή να σταματήσεις τις φωνές που σε πονάνε μέσα σου, να χαμηλώσεις τα βλέμματα που κρατούν αιχμάλωτη την ψυχή σου, να αρχινίσεις να βλέπεις το φως μες στο σκοτάδι, την αλήθεια μες στο ψέμα είναι μόνο δική σου!

Εσύ είσαι ο γιατρός του είμαι σου, εσύ είσαι αυτός που μπορεί με μια απόφαση να αλλάξει την ζωή του, να ξεκινήσεις να βλέπεις τη μέρα σαν ημέρα με ήλιο όχι σαν ημέρα με σύννεφα και καταχνιά! Να βλέπεις την βροχή σαν κάθαρση και τις αστραπές σαν το φως που σε οδηγεί ακόμη και στις πιο δύσκολες και σκοτεινές καταιγίδες!

Γίνε εσύ ο θεραπευτής ολάκερου του είναι σου και πάρε όσο σύντροφο χρόνο χρειάζεσαι για να το καταφέρεις! Ναι, ο χρόνος είναι σύντροφος, ο χρόνος είναι ο βοηθός σου να ανακαλύψεις όλη τη δύναμη που είχες κρυμμένη μέσα σου καιρό. Χώρισέ τον σε κομμάτια, βάλε στιγμές χρόνου κάθε μέρα στόχο που θα κατακτάς και θα γιατρεύεις εσύ κάθε πληγή! Εσύ θα σβήνεις τα δάκρυα, εσύ θα φωτίζεις τα φεγγάρια στην καρδιά σου!

Μα στον χρόνο μην αφεθείς, αφέσου στην πίστη μες στο φως της ψυχής σου πως τίποτα δεν τελειώνει αν εσύ δεν το επιλέξεις, αν εσύ δεν επιτρέψεις στη δύσκολη στιγμή να σε συντρίψει! Μην συντρίψεις όμως εσύ εκείνη, μην γίνεις σκοτεινός σαν κι αυτή! Κατάκτησέ την, γνώρισέ την όπως δεν την έμαθε κανένας και σμίλευσε τη γνώση αυτή σε λεπτοδείκτες του δικού σου ρολογιού, δημιούργησε τον δικό σου χωροχρόνο εκείνον που τις στιγμές που θα πονάς, τις στιγμές που θα γελάς, τις στιγμές που θα έχεις γαλήνη θα τις ορίζεις εσύ και κανένας άλλος!

Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός άσε τους να λένε και πάρε την ζωή στα δικά σου χέρια!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση