,

Πώς η αίσθηση του σκοπού μπορεί να θεραπεύσει μια ασθένεια

Αποκτάμε αυτό στο οποίο εστιάζουμε, κι έτσι, καθώς θα κοιτάζετε πέρα από την αρρώστια στο φωτεινό μέλλον, η ίαση θα επέλθει φυσικά.

Πώς η αίσθηση του σκοπού μπορεί να θεραπεύσει μια ασθένεια

Πώς η αίσθηση του σκοπού μπορεί να θεραπεύσει μια ασθένεια

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές πως το μυαλό μας δημιουργεί την πραγματικότητα που βιώνουμε. Στα πλαίσια αυτής της διαπίστωσης, έχουν υπάρξει αρκετές μαρτυρίες που δείχνουν πως το μυαλό και οι σκέψεις είναι ικανά να προκαλέσουν την εκδήλωση ασθενειών, σοβαρών και μη. Αφού, όμως, μπορούν να προκαλέσουν μια ασθένεια, άλλο τόσο μπορούν και να τη θεραπεύσουν θα σκεφτεί κάποιος. Αυτό ακριβώς διαβάζουμε στο εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο της Gill Edwards «Άλλαξε τις Σκέψεις σου, Άλλαξε τη Ζωή σου», Εκδόσεις Διόπτρα, το οποίο αναλύει το ζήτημα της θεραπείας μιας ασθένειας με τη δύναμη ενός ανώτερου σκοπού στη ζωή μας.

Advertisment

Βρείτε τον ανώτερο σκοπό σας

Σε πολλούς ανθρώπους, η κυματική αντίδραση αφυπνίζει μια ισχυρή αίσθηση ανώτερου σκοπού, η οποία είναι από μόνη της πολύ ωφέλιμη για την υγεία. Πολλοί από εμάς θέλουμε να συνεισφέρουμε και να παίξουμε ένα ρόλο για να βελτιώσουμε τον κόσμο – και αμέτρητοι άνθρωποι ανέκτησαν την υγεία τους επειδή λαχταρούσαν να εκπληρώσουν ένα όραμα, το οποίο τους οδηγούσε πέρα από το προσωπικό συμφέρον και τους συνέδεε με ένα παγκόσμιο όραμα.

Διαβάστε: Εάν οι σκέψεις μπορούν να μας αρρωστήσουν, μπορούν και να μας θεραπεύσουν;

Και πάλι, αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί τους μετωπιαίους λοβούς, επειδή αφορά τον οραματισμό του μέλλοντος. Επίσης, όταν συνδεόμαστε με ένα παγκόσμιο όραμα, αντλούμε από τη διαισθητική (κυματική) γνώση μας ότι είμαστε όλοι Ένα και προχωράμε πέρα από τον (σωματιδιακό) πόνο του διαχωρισμού από τους άλλους.

Advertisment

Για παράδειγμα, ο ‘Εντουαρντ Μπαχ, που ανέπτυξε τα Ανθοϊάματα Μπαχ, δεν ήταν σίγουρος ότι η εκπαίδευσή του στη συμβατική ιατρική έκρυβε το κλειδί της υγείας. Είχε δει ανθρώπους να υποφέρουν από τη σκληρή ιατρική αγωγή και λαχταρούσε παθιασμένα να ανακαλύψει μια πιο ήπια και φυσική μέθοδο θεραπείας. Επίσης, ήταν σίγουρος ότι η προσωπικότητα του ασθενούς είναι πολύ πιο σημαντική από την ίδια την πάθηση. Όταν πήρε τα ιατρικά πτυχία του, σχολίασε ότι θα του έπαιρνε χρόνια μέχρι να ξεχάσει όλα όσα είχε μάθει! Λάτρευε τη φύση, αλλά απέφευγε να πηγαίνει στα πάρκα της πόλης όσο ζούσε στο Λονδίνο, γιατί φοβόταν ότι το κάλεσμα της φύσης θα τον αποσπούσε από το σοβαρό έργο του.

Στα νεανικά του χρόνια, ο Έντουαρντ Μπαχ αρρώστησε σοβαρά. Εξαιτίας της κακής υγείας του, δεν μπόρεσε να υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και το 1917 οι γιατροί του είπαν ότι είχε το πολύ τρεις μήνες ζωής. Καθώς πίστευε ότι του απέμενε πολύ λίγος χρόνος, άρχισε να δουλεύει μέρα και νύχτα, ερευνώντας πυρετωδώς τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Έλεγαν ότι το φως δεν έσβηνε ποτέ στο εργαστήριο του.

Καθώς περνούσαν οι μήνες, άρχισε να νιώθει πιο δυνατός, ώσπου διαπίστωσε έκπληκτος ότι η υγεία του ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη θυμόταν εδώ και πολλά χρόνια. Συνειδητοποίησε ότι η παθιασμένη αίσθηση του σκοπού είχε αποκαταστήσει την υγεία του. Όταν ακολούθησε την καρδιά του και μετακόμισε στην εξοχή, δημιούργησε τα φημισμένα Ανθοϊάματα Μπαχ, που ήταν οι πρόδρομοι όλων των σύγχρονων ανθοϊαμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Τα κύτταρά σας ακούνε: Πώς το να μιλάτε στο σώμα σας σας βοηθά να θεραπευτείτε

Όταν ευθυγραμμιζόμαστε με ένα όνειρο ή έναν υψηλότερο σκοπό, συνδεόμαστε με τον ανώτερο εαυτό μας και, επομένως, ενισχύουμε την υγεία και την ευεξία μας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο όνειρο με τεράστια σημασία. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως να δείτε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να μεγαλώνουν ή ακόμα και να δείτε τα λουλούδια να ανθίζουν ξανά. (Όμως, το όνειρο θα πρέπει να απέχει τόσο ώστε να νιώθετε ότι μπορείτε να το φτάσετε και να το εκπληρώσετε ξεκινώντας από τις τωρινές σας δονήσεις, δηλαδή, από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε με ευκολία. Έτσι, αν σας έλεγαν ότι έχετε μόνο τρεις μήνες ζωής, θα ήταν καλύτερη επιλογή ο στόχος να ζήσετε τα επόμενα γενέθλιά σας παρά ο στόχος να ζήσετε τα εκατοστά σας γενέθλια).

Θα πρέπει να οραματίζεστε ένα μέλλον το οποίο λαχταράτε βαθιά να ζήσετε – και χωρίς ενάντιες σκέψεις, όπως «Ναι, αλλά δεν μπορώ να το έχω αυτό», «Δεν είναι δυνατόν», «Δεν μου αξίζει αυτό», «Μα ο γιατρός είπε…». Δηλαδή, χωρίς αντιρρήσεις του τύπου «Ναι, αλλά…». Μόνο μια απλή και ολόψυχη δήλωση των επιθυμιών σας.

Δεν χρειάζεται να «ανακαλύψετε» τον ανώτερο σκοπό σας, σαν να είναι μια εργασία που σας ανέθεσε κάποια επιτροπή πριν γεννηθείτε σε αυτή τη ζωή. Πρέπει να δημιουργήσετε την αίσθηση του σκοπού σας. Δεν έχετε κάποια αποστολή που πρέπει να εκπληρώσετε. Ούτε πρόκειται να σας δώσει ο Θεός επιπλέον πόντους αν βοηθήσετε τα πεινασμένα παιδιά στο Μπαγκλαντές ή να αποδοκιμάσει την επιλογή σας αν αποφασίσετε να κατασκευάζετε πλαστικές μπάλες! Το σύμπαν δεν επικρίνει – υποστηρίζει. Αν διαλέξετε ένα σκοπό, το σύμπαν θα φροντίσει να σας στείλει τα γεγονότα και τις περιστάσεις που θα σας βοηθήσουν να τον εκπληρώσετε – φτάνει να μην το εμποδίζετε εσείς με αντιρρήσεις του τύπου «Ναι, αλλά…».

Διαβάστε επίσης: Πώς οι αρνητικές σκέψεις σχετίζονται με τις ασθένειες

Η ανακάλυψη νοήματος ή σκοπού σε μια αρρώστια μπορεί να βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό τη θεραπευτική διαδικασία, γιατί σας δίνει μια θετική εστίαση. Αυτός είναι ένας λόγος που με έκανε να χορεύω μέσα στην κουζίνα μου, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα καρκίνο! Ήξερα ότι αυτό θα με βοηθούσε να εκπληρώσω το όνειρο μου, να γράψω και να διδάξω για τη Θεραπεία με τη Δύναμη της Συνειδητότητας. Ήξερα, επίσης, ότι θα με έσπρωχνε να αντιμετωπίσω τα προσωπικά θέματα που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις μου, προκαλώντας τελικά τον καρκίνο – και είχα αρκετή εμπιστοσύνη στην αγάπη του σύμπαντος και στη Θεραπεία με τη Δύναμη της Συνειδητότητας, ώστε να ξέρω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό.

Αν αποφασίσετε ότι η ίασή σας θα σας επιτρέψει να πετύχετε ένα όνειρο, να βοηθήσετε άλλους, να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας με θετικούς τρόπους ή να απελευθερωθείτε και να γίνετε ο άνθρωπος που πάντα θέλατε να είστε, τότε το σύμπαν αμέσως θα θέσει τα θεμέλια αυτού του χρυσού δρόμου για να τον διασχίσετε. Αποκτάμε αυτό στο οποίο εστιάζουμε – κι έτσι, καθώς οι σκέψεις σας θα εστιάζουν συστηματικά σε αυτό τον νέο στόχο και θα κοιτάζετε πέρα από την αρρώστια σε εκείνο το φωτεινό μέλλον, θα περνάτε όλο και περισσότερο στην κυματική αντίδραση. Και τότε, η ίαση θα επέλθει φυσικά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Τα Σύνδρομα των Πόλεων: Ψυχολογικές καταστάσεις που παίρνουν το όνομά τους από διάσημες πόλεις και τι σημαίνουν
Ευτυχία: Αυτό είναι το μυστικό που σώζει από τη μοναξιά και την απομόνωση
Διπολική διαταραχή: Οι φάσεις του εναλλασσόμενου συναισθήματος | Από τη μανία στην κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση