, ,

3 απλές συμβουλές για να διώξετε την κατάθλιψη

Καταπολεμήστε την κατάθλιψη περνώντας... στην αντεπίθεση!

3 απλές συμβουλές για να διώξετε την κατάθλιψη

3 απλές συμβουλές για να διώξετε την κατάθλιψη

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Lancet» υποστηρίζει πως η κατάλληλη αντιμετώπιση στην κατάθλιψη είναι το να βγαίνεις έξω και να κοινωνικοποιείσαι. Αντίθετα, λοιπόν, από ό,τι κάνουν οι περισσότεροι που πάσχουν από κατάθλιψη, η αντίδραση σε αυτό φαίνεται να βοηθάει.

Advertisment

Διαβάστε: Ο Stephen Hawking μιλάει από καρδιάς σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη

Όπως λέει ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, από το πανεπιστήμιο Exeter: «Τα άτομα με κατάθλιψη πιστεύουν πως η διάθεσή τους είναι πεσμένη, ενώ στην πραγματικότητα αλλάζει ανάλογα με το τι κάνουν». Έτσι, φαίνεται πως τα καταθλιπτικά άτομα αποφεύγουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα αρνητικά συναισθήματα.

Οι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν τρεις μεθόδους με τις οποίες πρέπει να καταπολεμά κανείς την κατάθλιψη. Αυτές είναι οι συναντήσεις με τους φίλους σας, να βγαίνετε έξω για βόλτα και φαγητό και, τέλος, να παρακολουθήσετε μαθήματα χορού. Αυτές οι τρεις δραστηριότητες, σύμφωνα με την έρευνα, θα βοηθήσουν τα καταθλιπτικά άτομα να πάρουν λίγο τα πάνω τους και να παλέψουν την αρνητικότητα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση