Φύλακας Μυστικών

Δεν υπάρχει καλύτερος φύλακας μυστικών από τον κολλητό σου φίλο. Με αυτόν θα μιλήσεις και θα σε συμβουλέψει σε ό,τι χρειαστείς.

Φύλακας Μυστικών

Όλοι μας σκεφτόμαστε και νιώθουμε πράγματα που τα κρατάμε μέσα μας και για κάποιο λόγο δεν θέλουμε ή δε μπορούμε να τα εξωτερικεύσουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας κάνει να φερόμαστε περίεργα προς τους άλλους και να είμαστε γενικά δύστροποι. Έτσι σιγά σιγά μπαίνουμε σε μια μικρή γωνίτσα σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη κοινωνία.

Advertisment

Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας αν υπήρχε σαν μια ιδιωτική ή δημόσια υπηρεσία ένας φύλακας μυστικών; Θα μπορούσες να επισκεφτείς την “υπηρεσία” αυτήν και να υποβάλεις γραπτώς ή προφορικώς το μυστικό σου γνωρίζοντας ότι θα μείνει για πάντα μυστικό και δεν πρόκειται να μαθευτεί ποτέ.

Διαβάστε επίσης από τον Άγγελο Παπαντωνίου

Advertisment


Η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να λειτουργεί με τον εξής τρόπο: θα υπήρχε ένας άνθρωπος που θα λάμβανε τα μυστικά που είναι γραπτώς, θα τα διάβαζε και μετά θα τα έριχνε σε ένα μικρό κλίβανο όπου θα καιγόντουσαν όλα. Επίσης επειδή κάποια θα λεγόντουσαν προσωπικά με τον άνθρωπο αυτό, θα υπήρχε ένα μηχάνημα που θα σβήνει τη μνήμη για τις ώρες που άκουγε και διάβαζε τα μυστικά αυτά. Έτσι θα έμεναν για πάντα κρυφά.

Έπειτα γεννάται το ερώτημα. Αν κάποια από αυτά ήθελαν και κάποια συμβουλή; Αυτή η υπηρεσία τελικά θα είναι καλή μόνο για όσους δεν έχουν φίλους. Κολλητούς φίλους. Δεν υπάρχει καλύτερος φύλακας μυστικών από τον κολλητό σου φίλο. Με αυτόν θα μιλήσεις και θα σε συμβουλέψει σε ό,τι χρειαστείς. Αυτός θα χαρεί με τις καλές σου στιγμές και τις επιτυχίες της ζωής σου ή θα σε συμπαρασταθεί στις δυσκολίες σου, στις οποίες θα μείνει δίπλα σου για όσο χρειαστεί αλλά και ακόμα περισσότερο για να σιγουρευτεί ότι πέρασαν τα δύσκολα που σε περιέβαλλαν.

Ο κολλητός σου φίλος μπορεί να είναι κάποιος από την οικογένειά σου ή ένα πρόσωπο που γνώρισες στη ζωή σου και αναπτύχθηκε σχέση εμπιστοσύνης, αγάπης και οτιδήποτε άλλο συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη σχέση.

Μετά την οικογένεια το ιερότερο πράγμα είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ. Είτε είναι μακριά είτε είναι κοντά ο ένας από τον άλλο, δεν έχει σημασία η απόσταση. Πάντα θα είναι δίπλα σου ο αληθινός σου φίλος και θα είναι περήφανος για εσένα και θα σε στηρίζει στα πάντα. Θα σου λέει την αλήθεια, θέλεις δε θέλεις μόνο αυτήν θα ακούς. Καμιά φορά δε λέγονται όλα με λόγια. Τότε μιλάνε μόνο τα μάτια. Αυτοί που το έχουν ζήσει καταλαβαίνουν.

Latest posts by Άγγελος Παπαντωνίου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση