, , , ,

3 καθημερινές συνήθειες για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή και με διαύγεια αφιερώνοντας, μόλις, λίγα λεπτά στη διάρκεια της μέρας.

3 καθημερινές συνήθειες για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή

3 καθημερινές συνήθειες για να
διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή

Όσο μεγαλώνουμε ο εγκέφαλος φθείρεται, αυτό δεν μπορούμε να το αντιστρέψουμε. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον βοηθήσουμε με μερικές απλές συνήθειες ώστε να του δώσουμε την απαραίτητη ενίσχυση ενάντια στη γνωστική εξασθένηση, την απώλεια μνήμης και τις υπόλοιπες συνέπειες που έρχονται μαζί με το γήρας.

Advertisment

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλο:

 

Καθημερινός διαλογισμός

Έστω και λίγα λεπτά διαλογισμού την ημέρα είναι σε θέση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychiatry Research, να αυξήσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου σε περιοχές που ρυθμίζουν τη μνήμη και την ικανότητα αντίληψης και μάθησης.

Δείτε ακόμη: Πώς η μουσική ωφελεί τον εγκέφαλο

Advertisment

Καθημερινή αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση βοηθά τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέους νευρώνες και να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες νευρικές συνδέσεις. Οι ειδικοί τονίζουν πως τριάντα λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα, σε μέτρια ένταση, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και το νευρικό σύστημα.

Καταναλώστε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Πλήθος ερευνών αποδεικνύουν τη σημασία των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη γενικότερη υγεία του οργανισμού, αλλά ειδικά του εγκεφάλου. Είναι σημαντικό, επομένως, να εντάξετε στη διατροφή σας τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά οξέα – όπως ο σολομός, τα καρύδια και τα αμύγδαλα – αφού ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα παράξει μόνος του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση