, ,

Το κλάμα καταπολεμά το στρες και βοηθά στην απώλεια βάρους

Κλάψτε ελεύθερα... κάνει καλό!

Το κλάμα καταπολεμά το στρες και βοηθά στην απώλεια βάρους

Το κλάμα καταπολεμά το στρες και βοηθά στην απώλεια κιλών

Παλαιότερη μελέτη του Ιατρικού Κέντρου St. Paul-Ramsey στη Μινεσότα, η οποία δημοσιεύτηκε στους New York Times, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τα δάκρυα απελευθερώνουν ειδικές ορμόνες, καταπολεμώντας το στρες.

Advertisment

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr William Frey, αναφέρει πως όταν κλαίμε, ακριβώς όπως και στις άλλες εξωκρινείς διαδικασίες του οργανισμού όπως η εφίδρωση, αποβάλονται από τον οργανισμό τοξίνες και χημικές ουσίες που παράγει το σώμα μας με σκοπό να αντιμετωπίσει το στρες και τη συσσωρευμένη πίεση. Όπως είναι λογικό, ο οργανισμός έχει ανάγκη να εκτονώσει και να αποβάλει αυτές τις ουσίες με τα δάκρυα να βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε: Το κλάμα είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας

Με αυτόν τον τρόπο, ηρεμούμε και ανακουφιζόμαστε από το δηλητηριώδες στρες και την πίεση που, εκτός των άλλων, προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που φανταζόμασταν. Στα πλαίσια της ίδιας μελέτης, βρέθηκε πως η κορτιζόλη – η λεγόμενη «ορμόνη του στρες» – όταν δεν απελευθερώνεται από τον οργανισμό, επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού εμποδίζοντας το σώμα μας να χάσει κιλά.

Advertisment

Οι ειδικοί αναφέρουν πως όσο μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα, τόσο πιο ευχάριστα νιώθουμε αλλά και χάνουμε τα παραπανίσια κιλά πιο εύκολα. Οπότε, την επόμενη φορά που θα σας έρθει να δακρύσετε ή να κλάψετε με τη ψυχή σας και προσπαθήσετε να πιέσετε τον εαυτό σας να μην το κάνει… ξανασκεφτείτε το!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Τα Σύνδρομα των Πόλεων: Ψυχολογικές καταστάσεις που παίρνουν το όνομά τους από διάσημες πόλεις και τι σημαίνουν
Ευτυχία: Αυτό είναι το μυστικό που σώζει από τη μοναξιά και την απομόνωση
Διπολική διαταραχή: Οι φάσεις του εναλλασσόμενου συναισθήματος | Από τη μανία στην κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση