, ,

Τεστ: Βρείτε ποια είναι η αναλογία λογικής – συναισθήματος μέσα σας

Δείτε σε τι ποσοστό υπερισχύει το συναίσθημα ή η λογική μέσα σας σε ένα έξυπνο τεστ προσωπικότητας με εικόνες

Βρείτε ποια είναι η αναλογία λογικής - συναισθήματος μέσα σας

Σε μεταφορικό επίπεδο, υπάρχει η πεποίθηση ότι το μυαλό και η καρδιά εκφράζουν αντίστοιχα κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μυαλό ενσωματώνει τη λογική και την πνευματικότητα, ενώ η καρδιά είναι η έδρα των συναισθημάτων, της φροντίδας και της συμπόνιας. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται πιο έντονα είτε με το μυαλό είτε με την καρδιά τους.

Έτσι, για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να «χρησιμοποιεί τη λογική του» ή να διαθέτει «μεγάλη καρδιά». Διάφορες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό έδειξαν ότι αν ένα άτομο ταυτίζεται περισσότερο με το λογική ή το συναίσθημα, στην πραγματικότητα αυτό δείχνει πολλά για την προσωπικότητά του. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πιο πολύ το μυαλό τους συνήθως είναι πιο πνευματικοί αλλά πιο ψυχροί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ενώ όσοι λειτουργούν με το συναίσθημα εκφράζουν περισσότερο αυτά που νιώθουν και είναι πιο θερμοί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Advertisment

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί κατά διαστήματα εάν η λογική υπερισχύει του συναισθήματός μας ή το  αντίθετο. Σε αυτό τεστ προσωπικότητας θα ανακαλύψετε ακριβώς αυτό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το τεστ επιχειρεί μέσα από τις απαντήσεις σας να σας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποσοστό που υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου. Έτσι λοιπόν μπορεί να λάβετε την απάντηση ότι η λογική σας υπερισχύει κατά 80% έναντι του συναισθήματός σας ή το αντίτροφο. Από την άλλη όμως, ενδέχεται να υπερισχύει μόνο ελάχιστα.

[viralQuiz id=43]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση