, ,

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν το γάμο

Τα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κάποιος πολύ καλά πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση για το γάμο.

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν το γάμο

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν το γάμο

Ο γάμος είναι ένα θέμα περίπλοκο. Έχει φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Είναι εκείνοι που από τη μία εξυμνούν τα θετικά του γάμου, του να μοιράζεσαι τη ζωή σου με ένα άτομο που αγαπάς και σε αγαπάει, και από την άλλη είναι και οι αμετανόητοι εργένηδες. Μπορούμε να πούμε πως η αλήθεια, ίσως, να βρίσκεται… κάπου στη μέση.

Advertisment

Παρόλα αυτά, σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κάποιος πολύ καλά πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση.

1. Η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού

Τα λεφτά και βέβαια δεν φέρνουν την ευτυχία, απομακρύνουν όμως πολλούς λόγους που φέρνουν τη δυστυχία! Ένα ζευγάρι πριν παντρευτεί θα πρέπει να έχει κάνει τους κατάλληλους υπολογισμούς σχετικά με τα χρήματα. Δεν λέμε ότι χρειάζονται πολλά λεφτά, αλλά σίγουρα χρειάζονται τόσα όσα να μην μπαίνει αυτό το θέμα ανάμεσα στο ζευγάρι, γιατί ως γνωστόν, η έλλειψη χρημάτων φέρνει το άγχος, το άγχος φέρνει την απελπισία και η απελπισία τους τσακωμούς. Για αυτό θα πρέπει να έχουν κάνει έναν οικονομικό σχεδιασμό ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του έγγαμου βίου.

Δείτε επίσης – Ματθαίος Γιωσαφάτ: Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Advertisment

2. Οι συνήθειες του συντρόφου σας

Έχετε σκεφτεί καλά το αν σας ενοχλούν οι συνήθειες του/της αγαπημένου/αγαπημένης σας; Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενοχλητικές συνήθειες, στις οποίες μπορεί να μην δίνετε και τόση σημασία, αλλά στα πλαίσια της καθημερινής συμβίωσης τα πράγματα αλλάζουν. Με την πάροδο του χρόνου θα δείτε ότι ορισμένες κινήσεις του συντρόφου σας θα αρχίσουν να σας πειράζουν ολένα και περισσότερο. Για αυτό, φροντίστε να τα ξεκαθαρίσετε όλα αυτά τα ζητήματα για μια πιο ήρεμη καθημερινότητα.

3. Μονογαμία

Ο γάμος είναι δέσμευση, τέλος! Ό,τι και να λένε αυτό δεν αλλάζει. Πλέον δεν είστε μόνος/μόνη, είστε ζευγάρι. Μπορεί να έχετε τις προσωπικές σας στιγμές και την ελευθερία να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, αλλά από τη στιγμή που παντρευτείτε δεσμεύεστε συναισθηματικά, ψυχολογικά και σεξουαλικά. Αν είστε άτομο που θέλετε να ζήσετε ακόμα τη ζωή σας και να γνωρίσετε νέα πρόσωπα και εμπειρίες, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/5-pragmata-skefteite-sovara-prin-gamo/

4. Ο γάμος θέλει προσπάθεια

Πολλοί νομίζουν ότι ο γάμος είναι το τελευταίο στάδιο της σχέσης. Ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για κάτι άλλο. Δεν είναι όμως έτσι. Για την ακρίβεια, ισχύει το αντίθετο. Ο γάμος απαιτεί συνεχή και καθημερινή προσπάθεια για να στεριώσει. Αν ο ένας από τους δύο, ή και οι δύο, θεωρηθούν δεδομένοι, τότε με μαθηματική ακρίβεια η σχέση κινδυνεύει. Πρέπει να φροντίζουν και οι δύο πλευρές να διατηρούν το ενδιαφέρον, την αγάπη και τον έρωτα για να ζήσουν έναν ευτυχισμένο γάμο.

5. Να είστε ο σύντροφος που θα θέλατε να έχετε

Τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλετε έναν στοργικό, τρυφερό, υποστηρικτικό και με κατανόηση σύντροφο, γίνετε εσείς ένας τέτοιος! Ό,τι δίνετε θα πάρετε. Τα πράγματα που επιθυμείτε να σας προσφέρει ο/η σύζυγός σας, δώστε τα εσείς πρώτα. Δημιουργήστε εσείς την κατάλληλη ατμόσφαιρα στη σχέση και αφήστε τον άλλον να σας ακολουθήσει. Αν δείτε ότι δεν παίρνετε αυτό που δίνετε και πως οι προσπάθειές σας δεν εκτιμώνται, τότε δυστυχώς… κάτι πάει στραβά!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση