Η δύναμη του χρήματος!

Το χρήμα έχει την δύναμη να μετατρέπει το κακό σε καλό, το απρεπές σε ευπρεπές, το άδικο σε δίκαιο…

Η δύναμη του χρήματος!

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Advertisment

“Λατρεμένε μου παρά, είσαι η μόνη μου χαρά, τα στραβά τα κάνεις ίσια και τα άπρεπα σωστά” είναι η παροιμία που μου είπε ο παππούς μου! Στα χρόνια του, το χρήμα είχε μεγάλη δύναμη! Συγκεκριμένα, μου διηθήθηκε μια ιστορία.

Ένας πατέρας ήθελε να παντρέψει την κόρη του. Είχε πολλές περιπέτειες στο βιογραφικό της και όταν ο μέλλων γαμπρός το ανέφερε στον πατέρα της, εκείνος έριξε λύρες στο τραπέζι και έτσι ξεχάστηκε ότι είχε ειπωθεί. Σαν να μην συνέβη ποτέ… Ξεχάστηκαν όλα… Έτσι απλά… Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν… κάποια πράγματα παραμένουν τα ίδια όμως και σήμερα… Δυστυχώς!

Πόσες πεθερές υπάρχουν που δεν θέλουν την καλή και τίμια νύφη γιατί δεν έχει σπίτι; Πόσες πεθερές υπηρετούν την πλούσια νύφη και δικαιολογούν κάθε παράπτωμα της; Πόσα «σ’ αγαπώ» θυσιάστηκαν στο βωμό του χρήματος, πόσοι γάμοι βολεύτηκαν κάτω από αυτό; Το χρήμα έχει την δύναμη να μετατρέπει το κακό σε καλό, το απρεπές σε ευπρεπές, το άδικο σε δίκαιο…

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/dynami-xrimatos/

Ποιο είναι το αποτέλεσμα από αυτό το δέσιμο του ανθρώπου με το χρήμα; Προσωπικότητες διαρκώς ανικανοποίητες που η ευτυχία τους διαρκεί μέχρι να βαρεθούν το νέο τους υλικό απόκτημα, άνθρωποι δυστυχισμένοι που ποτέ δεν θα βρουν την πληρότητα στην ζωη τους!

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που πολύ σωστά δεν υπολογίζουν το χρήμα, δεν το αφήνουν να επηρεάσει τις αποφάσεις τους και αντιμετωπίζουν όλους τους ανθρώπους το ίδιο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση! Και πιστέψτε με! Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο ευτυχισμένοι με γαλήνια ψυχή και μια καρδιά γεμάτη αγάπη! Σ’ αυτούς ανήκεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση