, ,

Η «φιλοσοφία ζωής» είναι ο μαγνήτης της πραγματικότητάς μας

Ο κάθε άνθρωπος βιώνει τη δική του πραγματικότητα ανάλογα με το τι ελκύει στη ζωή και το τι ελκύει, εξαρτάται από το ποια είναι

Η «φιλοσοφία ζωής» είναι ο μαγνήτης της πραγματικότητάς μας

Η φιλοσοφία ζωής είναιο μαγνήτης
της πραγματικότητάς μας

Η πραγματικότητα είναι, άραγε, μία; Η απάντηση είναι πως ναι, είναι μία για τον καθένα από εμάς. Ο κάθε άνθρωπος βιώνει τη δική του πραγματικότητα ανάλογα με το τι ελκύει στη ζωή και το τι ελκύει στη ζωή, εξαρτάται από το πώς σκέφτεται, ποια είναι η φιλοσοφία του στη ζωή, σύμφωνα με ποιο δρόμο πορεύεται. Διαβάζουμε, έτσι, σε απόσπασμα από το βιβλίο «Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς» Εκδόσεις Λιβάνη, πως το θέμα είναι να ξεχωρίσει κανείς το δρόμο του και να κάνει τις σωστές επιλογές που ταιριάζουν σε αυτόν.

Advertisment

Η πραγματικότητα που σας περιβάλλει περιλαμβάνει πολύ περισσότερες δυνατότητες και πράγματα από ό,τι εσείς μπορείτε να αντιληφθείτε ή να διανοηθείτε. Εν συντομία, υπάρχουν τα πάντα. Κάθε τύπος ανθρώπου, κάθε τύπος συμπεριφοράς. Αν επιχειρήσετε ποτέ να αντιληφθείτε και να κατανοήσετε τα πάντα, τότε δε θα σας απομείνει καθόλου χρόνος να ζήσετε τη ζωή σας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/filosofia-zwhs-magnitis-pragmatikotitas/

Κάνοντας μια βόλτα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ούτε που θα σας περνούσε από το μυαλό η ιδέα να τα δείτε όλα, πόσο μάλλον να κατανοήσετε τη λειτουργία και τη δομή όλων των προσφερόμενων εμπορευμάτων. Ακόμα και όταν περιπλανιέστε άσκοπα, θα σας χτυπήσουν στο μάτι κυρίως τα πράγματα που κατά κάποιο τρόπο ταιριάζουν σε εσάς και στη ζωή σας.

Advertisment

Δεν είναι υποχρεωτικό να τα καταλαβαίνετε όλα. Υποχρέωσή σας είναι από το ατέλειωτο πλήθος των δυνατοτήτων που έχετε να επιλέγετε μόνο εκείνες που συνάδουν με το προσωπικό σας πλάνο ζωής. Και γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχετε τουλάχιστον μια αδρή εικόνα του. Ίσως εσείς να το αποκαλείτε «φιλοσοφία ζωής». Ποιος είστε; Τι σκοπό έχετε; Ποιες είναι οι επιθυμίες σας; Τι θα θέλατε οπωσδήποτε να ζήσετε που δεν το έχετε ζήσει ακόμα; Με τι τύπο ανθρώπων θα θέλατε να είστε μαζί; Ποιο είναι για σας το νόημα της ζωής στην παρούσα φάση ή και γενικότερα;

Δεν πρόκειται για απλά ερωτήματα και, ακόμα κι αν έχει βρει κανείς τις απαντήσεις, αυτές μεταβάλλονται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου. Ευτυχώς δεν πρόκειται για ολοκληρωμένες ή οριστικές απαντήσεις. Έχει να κάνει με το να αποκτήσει κανείς μια ιδέα προς ποια κατεύθυνση θέλει να πορευτεί. Αυτή η αίσθηση για το πώς θέλει ο καθένας να κυλάει η ζωή του, δημιουργεί ένα σαφή και ισχυρό μαγνήτη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση