, ,

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου αναγνωρίζω τη μοναδικότητά μου

Ανακαλύπτοντας τη μοναδικότητά μας, μπορούμε να ζήσουμε μία αυθεντική και ολοκληρωμένη ζωή.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου αναγνωρίζω τη μοναδικότητά μου

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου αναγνωρίζω τη μοναδικότητά μου

Έχετε συνειδητοποιήσει άραγε πως ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιος σαν και σας; Κάθε άνθρωπος διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν τη μοναδικότητά του, όπως τα δακτυλικά του αποτυπώματα, η ίριδα των ματιών του, η οδοντοστοιχία του, το αποτύπωμα της γλώσσας και των αυτιών του, η δομή του DNA του, καθώς επίσης και η μικροβιακή «υπογραφή» του σώματός του που επεκτείνεται και στον αέρα γύρω του, από την οποία θα μπορούσε ακόμη και να ταυτοποιηθεί… Έχετε συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητά σας;

Advertisment

Ακόμη και ψυχικά είμαστε μοναδικοί, από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μέσω των καθαρά προσωπικών μας εμπειριών… «Δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνο ερμηνείες» – Φρίντριχ Νίτσε.

Ανακαλύπτοντας τη μοναδικότητά μας, τα μοναδικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματά μας και τη μοναδική οπτική μας, μπορούμε να ζήσουμε μία αυθεντική και ολοκληρωμένη ζωή. Μέσω του coaching μπορούμε να δημιουργήσουμε τον προσωπικό μας χάρτη και να βαδίσουμε στο μονοπάτι της καρδιάς μας. Το coaching είναι η τέχνη της αφύπνισης ολόκληρου του δυναμικού μας, είναι η διαδικασία που μας ενδυναμώνει ώστε να αγκαλιάσουμε πλήρως την ολότητα του ποιοι είμαστε. Είναι μία βαθιά, γεμάτη αγάπη, εξερεύνηση για το τι επιθυμεί η καρδιά και η ψυχή μας κι ένα θαρραλέο βήμα προς μία νέα σχέση με την ίδια τη ζωή!

Το coaching προσανατολίζεται στο παρών, στη δράση και στο αποτέλεσμα, είναι εκ φύσεως παραγωγικό και μας ζητά να φέρουμε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Κάθε τύπος coaching εστιάζει στο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, που θέλουμε να πάμε και πως θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Και φυσικά η «καρδιά» όλων των τύπων coaching είναι η απόκτηση αυτοεπίγνωσης.

Μας βοηθά να μπούμε σε μία φάση προσωπικής μεταμόρφωσης, να βρούμε μία διαφορετική ιδεολογική δομή και συνήθως στο τέλος της διαδικασίας υπάρχει μία μεταβολή της αντίληψής μας και βιώνουμε την ζωή με διαφορετικό τρόπο. Μας προσφέρει το χώρο και τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στο ταξίδι της εξερεύνησης και στην κατανόηση της διαδικασίας κάθε εσωτερικής αλλαγής. Η διαδικασία του coaching μας βοηθά να αφαιρέσουμε τα στρώματα της παλιάς αντίληψης που είχαμε σχετικά με τον εαυτό μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να επανασυνδεθούμε με την αλήθεια του ποιοι είμαστε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/gnorizontas-eauto-anagnorizo-monadikotita/

Η ζωή για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μία δύσκολη επίτευξη ισορροπίας επειδή πιστεύουν σ’ ένα τρόπο ζωής και ζουν μ’ ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Το να γνωρίσουμε τον εαυτό μας σημαίνει ότι αποκτούμε βαθιά αίσθηση του τι είναι σημαντικό για μας κι ευθυγραμμίζουμε τη ζωή μας μ’ αυτό, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις μας ώστε να επιτύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Σημαίνει να νοιώθουμε δυνατοί και ασφαλείς μέσα στην ύπαρξή μας και ταυτόχρονα να είμαστε ευάλωτοι και ανοιχτοί.

Η γνώση του εαυτού ενθαρρύνει μία μεταβολή στην αντίληψή μας, μία αλλαγή από το «κάνω» και «έχω» στο «είμαι», μία αλλαγή από τη ζωή στον αυτόματο πιλότο σε μία ζωή με επίγνωση. Είναι ένα υπέροχο δώρο να γνωρίζουμε κάθε στιγμή ποιοι είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε γιατί αυτό είναι η πηγή της προσωπικής μας δύναμης, η άγκυρα, ο θησαυρός και ο αλχημιστής μέσα μας που θα μας στηρίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας σ’ αυτή τη ζωή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση