Καρδιά λουλούδι

Οι άνθρωποι με καρδιές λουλούδια δεν μιλάνε αλλά ακούνε, δεν χτυπάνε αλλά χαϊδεύουν. Αγαπάνε πολύ...

Καρδιά λουλούδι

Καρδιά λουλούδι

Ένα λουλούδι για να ανθίσει αυτό που θέλει, αφού το φυτέψεις, είναι νερό και μπόλικη αγάπη. Θα το δεις σιγά σιγά από ένα μικρό χορταράκι στο χώμα να γίνεται μια ομορφιά, μια πανδαισία χρώματος που προσπαθεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα του είδους του και να ανταγωνιστεί με τα άλλα ήδη υπάρχοντα.

Advertisment

Με τον ίδιο τρόπο μια καρδιά γίνεται όμορφη σαν λουλούδι. Από τη στιγμή που θα φυτευτεί ο σπόρος της καλοσύνης και θα ποτιστεί με αγάπη από τον κόσμο θα αρχίσει να μεγαλώνει. Τα φύλλα που είναι ανοιγμένα, πάντα διάπλατα, θα είναι τα χέρια που θα προσφέρουν. Ο κορμός θα γίνεται όσο πιο δυνατός γίνεται για να αντέξει όλες τις κακουχίες χωρίς να παραπονιέται ποτέ. Θα βγάλει αγκάθια αλλά θα πληγώνει μόνο αυτούς που θέλουν να τη πληγώσουν, για τους άλλους θα είναι μαλακά σαν βαμβάκι.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/kardia-louloudi/

Μια καρδιά που ποτίζεται μόνο με αγάπη θα γίνει το πιο όμορφο λουλούδι στον κόσμο. Θα ευωδιάζει μια τέτοια μυρωδιά που όμοιά της δε θα έχεις μυρίσει ξανά. Θα είναι τόσο φωτεινή που θα ξεχωρίζει από μακριά ανάμεσα στα υπόλοιπα αγριόχορτα που τη περιβάλλουν. Αν πας να το κόψεις μόνο και μόνο για να το πάρεις μαζί σου επειδή σου άρεσε, θα κάνεις κακό και σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα που ζουν γύρω του. Δίπλα σε αυτό, νιώθουν όμορφα και τα υπόλοιπα λουλούδια και οι άλλες καρδιές.

Advertisment

Οι άνθρωποι με καρδιές λουλούδια δεν μιλάνε αλλά ακούνε, δεν χτυπάνε αλλά χαϊδεύουν. Αγαπάνε πολύ, ακόμα και αυτούς που τους μισούν επειδή τους ζηλεύουν. Τους ζηλεύουν γιατί είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Το να είσαι διαφορετικός και να μην ταιριάζεις με το σύνολο φοβίζει τον κόσμο και φέρεται με κακία σε ό,τι δεν καταλαβαίνει.

Προτρέπουν και τους άλλους να τους μοιάσουν, ας έχουν μεγαλώσει διαφορετικά. Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν. Θα δουλέψεις πολύ και θα κουραστείς αλλά θα ανταμειφτείς με χαμόγελα. Τότε θα μάθεις και εσύ να χαμογελάς αληθινά και όχι ψεύτικα. Θα είναι από καρδιάς. Καρδιά λουλούδι, άσε τον σπόρο σου να τον πάρει ο αέρας να το μοιράσει παντού. Άσε τις μέλισσες να μεταφέρουν τη γύρη σου και σε άλλα λουλούδια. Να γίνει ένα πελώριο και όμορφο λιβάδι.

Latest posts by Άγγελος Παπαντωνίου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση