,

Μήπως έχετε αντίσταση στην ψυχοθεραπεία; Απαντήστε στις ερωτήσεις

Μήπως έχετε αντίσταση στην ψυχοθεραπεία; Απαντήστε στις ερωτήσεις Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από κάποια ψυχολογική ασθένεια και πολλοί από αυτούς δεν

Μήπως έχετε αντίσταση στην ψυχοθεραπεία; Απαντήστε στις ερωτήσεις

Μήπως έχετε αντίσταση στην ψυχοθεραπεία;
Απαντήστε στις ερωτήσεις

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από κάποια ψυχολογική ασθένεια και πολλοί από αυτούς δεν αναζητούν βοήθεια παρά μόνο όταν τα πράγματα έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Και είναι γεγονός ότι οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν σε κακές λύσεις.

Advertisment

Στην Εναλλακτική Δράση πιστεύουμε ότι η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να παραμένει πάντα η τελευταία λύση. Γιατί πολύ απλά δεν δίνει καμία λύση. Απλά δίνει χρόνο (στην καλύτερη περίπτωση) στο άτομο ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Πολλές φορές όμως, το μόνο που συμβαίνει είναι μια αυξανόμενη εξάρτηση από τα φάρμακα και η δημιουργία ακόμα περισσότερων προβλημάτων.

Για να μπορέσουμε όμως να εξετάσουμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τα προβλήματα να γιγαντώνονται. Η αυτογνωσία είναι η πρώτη και σημαντικότερη μορφή αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων. Πολλές φορές όμως η αυτογνωσία είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς βοήθεια. Σε εκείνη την περίπτωση χρειάζεται να σκεφτούμε σοβαρά να συμμετάσχουμε σε μια ομάδα αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας ή αυτοβοήθειας.

Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που λόγω προκατάληψης δεν θα δοκίμαζαν εύκολα τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Και επιπλέον, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που ακόμα κι αν την ακολουθήσουν, είναι πιθανό να μην επωφεληθούν από αυτή.

Advertisment

Σύμφωνα με πολυετείς έρευνες των ψυχολόγων E. Fischer και J. Le M. Turner οι πεποιθήσεις μας  είναι λίγο πολύ αυτές που θα καθορίσουν το πόσο σύντομα θα ζητήσουμε βοήθεια αλλά και εάν θα επωφεληθούμε από αυτή.

Οι ψυχολόγοι ανέπτυξαν ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο το οποίο διερευνά αυτές τις πεποιθήσεις και αξιολογεί εάν το άτομο έχει αντίσταση στην ψυχοθεραπεία ή όχι. Οι ερωτήσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και αφού λάβετε το αποτέλεσμα θα διαβάσετε και το αιτιολογικό των απαντήσεων, πάντα σύμφωνα με τις έρευνες των ψυχολόγων.

[viralQuiz id=69]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση