Ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Δείτε ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά και απολαύστε τα χωρίς ενοχές!

Ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά
και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Το τυρί, σαν κατηγορία τροφίμων, έχει δεχτεί αρκετό πόλεμο τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το πόσο υγιεινό και θρεπτικό είναι, ενώ παράλληλα θεωρείται μια παχυντική τροφή, με αποτέλεσμα πολλοί να το αποφεύγουν. Μπορεί σε μεγάλες ποσότητες το τυρί να θεωρείται παχυντικό και όχι ιδιαίτερα υγιεινό, όπως και πολλά άλλα τρόφιμα άλλωστε στα οποία παρατηρείται υπερκατανάλωση, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να το στερείστε.

Advertisment

Με τη σωστή και ισορροπημένη κατανάλωση, μπορείτε να απολαύσετε ορισμένα είδη τυριού που περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Μοτσαρέλα

Η μοτσαρέλα, όπως και η παρμεζάνα, περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και πρωτεϊνών, βοηθώντας και αυτή στην καταπολέμηση της λιγούρας και της κούρασης. Επίσης, έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα περισσότερα τυριά.

Λιγούρες: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να τις καταπολεμήσετε

Advertisment

Παρμεζάνα

Η παρμεζάνα είναι ένα από τα τυριά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Ως γνωστόν, το ασβέστιο, είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος για την ισορροπία και ενδυνάμωση του οργανισμού. Επίσης, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου (1.000 mg ημερησίως) συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της λιγούρας.

Τσένταρ

Το τσένταρ εξισορροπεί τα επίπεδα του pH στο στόμα, κάνοντάς το λιγότερο όξινο, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη φθορά του σμάλτου των δοντιών.

Δείτε ακόμη: Οι σημαντικότερες τροφές που ενισχύουν και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Γκρουγιέρ (γκρουέρα)

Το γκρουγιέρ είναι ένα είδος ελβετικού κίτρινου τυριού που παράγεται από αγελαδινό γάλα. Τα συστατικά που περιέχει συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Φέτα

Σε πρόσφατη μελέτη, βρέθηκε πως η κκαθημερινή κατανάλωση φέτας (περίπου 50 γραμμάρια) σχετίζεται με το μικρότερο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση