,

Προβιοτικά: Πώς ωφελούν τον οργανισμό εκτός του εντέρου

Τα προβιοτικά είναι γνωστά γιατί ωφελούν τη λειτουργία του εντέρου αλλά δεν είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό

Προβιοτικά: Πώς ωφελούν τον οργανισμό εκτός του εντέρου

Προβιοτικά: Πώς ωφελούν τον οργανισμό εκτός του εντέρου

Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο «προβιοτικά» και πως είναι τροφές που ωφελούν και ρυθμίζουν τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ακριβές αλλά δεν είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν τα προβιοτικά στον οργανισμό μας. Παρακάτω περιγράφονται 5 τρόποι με τους οποίους ωφελούν τον οργανισμό εκτός του εντέρου.

Advertisment

1. Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Επιστήμονες βρήκαν πως η τακτική κατανάλωση προβιοτικών, συντελεί στην μεγαλύτερη καύση λίπους λόγω της αύξησης του πληθυσμού των συγκεκριμένων βακτηρίων στο έντερο. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή μειώνει την παραγωγή της «περιφερειακής σεροτονίνης», μιας ουσίας που, σε αντίθεση με την σεροτονίνη που εκκρίνει ο εγκέφαλος, ευθύνεται για την παρεμπόδιση του οργανισμού στην κάυση λίπους.

2. Ρυθμίζουν τις αλλεργίες

Οι ειδικοί έχουν βρει πως τα παιδιά με αλλεργίες και τα παιδιά χωρίς, παρουσιάζουν διαφορετικές ποσότητες βακτηρίων στο έντερό τους. Έχουν βρει επίσης πως η καθημερινή κατανάλωση προβιοτικών, μειώνει την προδιάθεση για ανάπτυξη κάποιας αλλεργίας στο μέλλον.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/proviotika-pws-ofeloun-organismo-ektos-enterou/

3. Αντιμετωπίζουν τη ξηρότητα και τον ερεθισμό στα μάτια όταν λαμβάνετε αντιβίωση

Ανάμεσα στις διάφορες παρενέργειες των αντιβιοτικών, είναι πολλές φορές και η ξηρότητα και ο ερεθισμός των ματιών. Πιθανόν, κάτι τέτοιο, να οφείλεται και σε κάποια ήπια αλλεργική αντίδραση στα αντιβιοτικά. Μετά από έρευνες, λοιπόν, βρέθηκε πως η κατανάλωση προβιοτικών μειώνει την εκδήλωση τέτοιων παρενεργειών.

Advertisment

4. Κάνουν τα αντιβιοτικά πιο αποτελεσματικά

Εκτός από την καταπολέμηση των παρενεργειών των αντιοβιοτικών, τα προβιοτικά, μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό συμβαίνει διότι εκκρίνουν μόρια στους βλεννογόνους αδένες τα οποία καταπολεμούν τα μικρόβια.

5. Αντιμετωπίζουν ορισμένες συνέπειες του αυτισμού

Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά με αυτισμό, ταλαιπωρούνται πιο συχνά από συμπτώματα δυσκοιλιότητας και διάρροιας, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται προς το χειρότερο η συμπεριφορά τους. Με τη συχνή κατανάλωση προβιοτικών, ρυθμίζονται αυτές οι συνέπειες και έτσι διατηρούνται πιο ήρεμα στην καθημερινότητά τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση