, ,

Τεστ: Ποιο είναι το πιο ισχυρό πνευματικό σας εμπόδιο;

Αυτό είναι ένα τεστ πνευματικής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Στην πλειοψηφία των τεστ που αναρτούμε στην Εναλλακτική Δράση εστιάζουμε στη θετική πλευρά του ατόμου. Σε

Τεστ: Ποιο είναι το πιο ισχυρό πνευματικό σας εμπόδιο;

Αυτό είναι ένα τεστ πνευματικής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Στην πλειοψηφία των τεστ που αναρτούμε στην Εναλλακτική Δράση εστιάζουμε στη θετική πλευρά του ατόμου. Σε κάποια όμως από αυτά θα βλέπουμε και τα σκιερά κομμάτια του εαυτού μας. (Όπως για παράδειγμα το τεστ “Ποιο θέατρο ελέγχου παίζετε;” Εξάλλου, η διαπίστωση των θετικών όψεων δεν μπορεί ουτε κατά διάνοια να προσφέρει τόση τροφή για σκέψη και αυτογνωσία όσο η διαπίστωση των αρνητικών όψεων.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα τεστ είναι πως οι απαντήσεις απαιτούν ήδη έναν βαθμό αυτογνωσίας από τον αναγνώστη. Σε άλλη περίπτωση, απλά θα αστοχήσουν. Στο συγκεκριμένο τεστ θα εξετάσουμε ποια από τα 8 πνευματικά δηλητήρια αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στο μονοπάτι σας σε αυτό το σημείο της εξέλιξής σας.

Advertisment

Αξίζει να σημειώσουμε εκ των προτέρων ότι όπως ο άνθρωπος έχει μέσα του εν δυναμει κάθε αρετή, έτσι έχει και τους αντίποδές τους. Άρα, είναι σαφές ότι και τα 8 εμπόδια είναι παρόντα μέσα μας. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το κυρίαρχο.

[viralQuiz id=47]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση