Ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί; Ποιες συνήθειες ευθύνονται και πώς να το αλλάξετε

5 λόγοι για τους οποίους σηκώνεστε το πρωί κουρασμένοι και τι μπορείτε να κάνετε.

Ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί; Ποιες συνήθειες ευθύνονται και πώς να το αλλάξετε

Ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί; Ποιες συνήθειες
ευθύνονται και πώς να το αλλάξετε

Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως ο οργανισμός χρειάζεται 7-8 ώρες ύπνο το βράδυ, για να μπορέσει να αναπαυθεί και να αντλήσει την απαραίτητη ενέργεια για την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά, όσο σημαντικό ρόλο παίζει η ποσότητα του ύπνου, άλλο τόσο παίζει και η ποιότητα και κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς δεν φροντίζουν να απολαμβάνουν έναν ποιοτικό ύπνο.

Advertisment

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ξυπνάτε ήδη κουρασμένοι και η μέρα μπροστά σας να μοιάζει με μαρτύριο. Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε.

1. Ξενυχτάτε

Αν είστε από τους τύπους που ξενυχτάτε κάθε βράδυ, τότε, έχετε μία από τις χειρότερες συνήθειες που προκαλούν την κακή ποιότητα ύπνου. Ακόμη κι αν κοιμάστε 7-8 ώρες, ο ύπνος δεν είναι ο ίδιος. Ο οργανισμός ξεκουράζεται περισσότερο αν κοιμηθείτε νωρίς. Δοκιμάστε το και θα το νιώσετε αμέσως.

2. Ανησυχία – έντονες σκέψεις

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/xipnate-kourasmenoi-proi-poies-sinithies-euthinontai-pos-na-to-allaxete/

Advertisment

Είναι, ίσως, μία από τις μάστιγες της σύγχρονης εποχής. Οι συνεχείς και έντονες σκέψεις που δεν αφήνουν το μυαλό να ησυχάσει, αποτελεί ένα βασανιστικό γεγονός για πολλούς από τους συνανθρώπους μας, αν όχι για τους περισσότερους. Τι μπορείτε να κάνετε; Αφιερώστε λίγα λεπτά πριν το ύπνο για να διαλογιστείτε. Αν σας είναι δύσκολο, δοκιμάστε μερικές ήπιες ασκήσεις αναπνοής ώστε να φέρετε το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας.

3. Πατάτε συνεχώς “αναβολή” στο ξυπνητήρι

Είναι πολλοί που ρυθμίζουν το ξυπνητήρι να χτυπήσει πριν την ακριβή ώρα που θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι. Έτσι, αναβάλλουν συνεχώς το ξύπνημά τους, νομίζοντας ότι ξεκουράζονται περισσότερο και ότι κερδίζουν πιο πολύ ύπνο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για την ακρίβεια, ισχύει το αντίθετο.

Ο οργανισμός δεν μπορεί να πέσει σε βαθύ ύπνο και να ξεκουραστεί πραγματικά σε διάστημα 5 ή 10 λεπτών, μέχρι να ξαναχτυπήσει το ξυπνητήρι. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να αμφιταλαντεύεται και να ταλαιπωρείται. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι την ακριβή ώρα που θέλετε να σηκωθείτε και πάρτε απόφαση ότι θα το πράξετε. Ιδανικά, βάλτε το κάπου μακριά μέσα στο δωμάτιο, ώστε να μην το φτάνετε από το κρεβάτι.

4. Καταναλώνετε καφέ ή αλκοόλ πριν τον ύπνο

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/xipnate-kourasmenoi-proi-poies-sinithies-euthinontai-pos-na-to-allaxete/

Η καφεΐνη, ως γνωστόν, προκαλεί αϋπνία. Ακόμη και να καταφέρετε να κοιμηθείτε σχετικά εύκολα, θα συνεχίσει να μεταφέρει στον οργανισμό ένταση και ανησυχία. Όσον αφορά το αλκοόλ, μπορεί να νομίζετε ότι κοιμάστε σαν… πουλάκια, αλλά στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου σας αφυδατώνει. Για αυτό, φροντίστε να τα καταναλώνετε αρκετές ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

5. Κακός φωτισμός στο δωμάτιο

Τι σημαίνει να έχετε καλή ποιότητα φωτισμού στο δωμάτιό σας; Σημαίνει να κοιμάστε, αν είναι δυνατόν, στο απόλυτο σκοτάδι με τη διαφορά πως θα πρέπει να έχετε προνοήσει να μπορεί να μπει το φυσικό φως της μέρας το πρωί. Έτσι, ο οργανισμός, αρχίζει και αντιδρά στα ερεθίσματα ώστε να ξυπνήσει σταδιακά και ομαλά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση