,

Elizabeth Ann Morris: Τα τέσσερα βήματα για την Eπανένωση με τη Χαρά

Ας λάμψει η χαρά σας έξω στον κόσμο.

Τα 4 βήματα για την Eπανένωση με τη Χαρά

Μπορείτε να θυμηθείτε μια φορά στη ζωή σας, όταν ήσασταν πραγματικά ευτυχισμένοι και γεμάτη χαρά. Ίσως γιορτάζατε μια εκδήλωση όπως γάμο/βάπτιση ή απλά είχατε περάσει κάποιες σημαντικές εξετάσεις ή ξεκινήσατε την τέλεια δουλειά των ονείρων σας. Εκείνες τις στιγμές φαίνεται πως ο κόσμος και εσείς εργάζεστε μαζί με αρμονία και χαρά – δημιουργώντας τελειότητα. Η ευτυχία σας λάμπει προς τα έξω σε όλους-είναι μεταδοτική. Μπορεί ακόμη και να παρατηρήσετε ότι μοιράζεστε με χαρά την ενέργεια, τον χρόνο και τους πόρους σας με άλλους. Η συνεργασία και η δημιουργικότητα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Advertisment

Τώρα αναλογιστείτε το αντίθετο – μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλη σύγκρουση, αβεβαιότητα και λιτότητα, η οποία έχει συνεχιστεί όχι μόνο για ημέρες ή μήνες αλλά για χρόνια. Ακόμα και όταν κοιτάζετε στο μέλλον, μπορείτε να δείτε μόνο περισσότερα δεινά. Η χαρά, η αρμονία και η τελειότητα τότε γίνονται φευγαλέες… μπορεί να είναι εκεί για πολύ σύντομο χρόνο, αλλά η δύναμη και ο αντίκτυπος τους έχουν περιοριστεί. Μπορεί να νιώθετε ακόμη ότι είναι αδύνατο να αισθάνεστε αρμονία και χαρά σε τέτοιες στιγμές.

Ωστόσο, είναι δίκαιο να πούμε ότι η χαρά εξακολουθεί να υπάρχει – απλά κλείνει η σύνδεσή μας με αυτή τη θεϊκή έκφραση. Η καθημερινή εστίασή μας γίνεται με βάση το πως θα ζήσουμε. Μπαίνουμε σε κατάσταση επιβίωσης. Βρίσκουμε τους εαυτούς μας απλά να ζουν από μέρα σε μέρα, φοβούμενοι να προγραμματίσουμε για το μέλλον καθώς ξοδεύουμε την κάθε στιγµή από τον χρόνο μας επιστρατεύοντας τους πόρους μας στη δημιουργία σταθερότητας. Η συνεργασία και η δημιουργικότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Πώς θα περιγράφατε το δικό σας επίπεδο χαράς αυτή τη στιγμή; Αν το αξιολογούσατε επί τοις εκατό, τι ποσοστό θα είχε; Πάρτε μια στιγμή για να αναλογιστείτε αυτό το θέμα. Στη συνέχεια, ρωτήστε τον εαυτό σας σε τι ποσοστό θα θέλατε να είναι; Τι χρειάζεται να κάνετε για να αυξήσετε τη δική σας εσωτερική χαρά; Τι διαφορά θα έκανε στη ζωή σας; Στη συνέχεια, σκεφτείτε την κοινότητα και τη χώρα σας; Πόσο επί τοις εκατό θα αξιολογούσατε το επίπεδο της αρμονίας και της χαράς στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Τι θα ήταν διαφορετικό αν το επίπεδο μπορούσε να αυξηθεί; Πώς θα ωφελούσε την κοινότητα και τη χώρα σας;

Advertisment

Εξερευνώντας αυτά τα ερωτήματα, ξέρω ότι οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται μια βαθιά αίσθηση απογοήτευσης. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν έχουμε σταματήσει να συνδεόμαστε με την δική μας εσωτερική δύναμη και δημιουργικότητα. Μάλλον πιστεύουμε ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν πλήρη έλεγχο πάνω στο πεπρωμένο μας, έτσι γινόμαστε ανίσχυροι. Φυσικά, αυτό είναι μια ψευδαίσθηση – όταν πιστεύουμε στη ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα!

Elizabeth Ann Morris: Τα 4 βήματα για την Eπανένωση με τη Χαρά

Υπάρχει ένας ισχυρός πνευματικός νόμος που λέει ότι: «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει». Έτσι, με άλλα λόγια, μπορούμε να δημιουργήσουμε την ίδια ενέργεια με τις ίδιες σκέψεις. Με το να αισθανόμαστε κολλημένοι και ανήμποροι, μπορούμε να αυξήσουμε μόνο το επίπεδο του εγκλωβισμού και της ανικανότητας. Δεν μας αρέσει φυσικά, αλλά είναι τόσο εύκολο να μείνουμε σε αυτόν τον κύκλο. Η κατάσταση μετατρέπεται σε μία «ενεργειακή κόλλα». Στη συνέχεια περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας.

Ωστόσο όλοι είμαστε ευλογημένοι με μια πτυχή της συνείδησης μας (που συχνά ονομάζεται ο ανώτερος εαυτός μας), η οποία παραμένει σε μια σταθερή κατάσταση χαράς και μακαριότητας. Ο ανώτερος εαυτός μας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον Θεό. Όταν μένουμε συνδεδεμένοι με αυτή την θεία πτυχή, μπορούμε να ξεκινήσουμε να εναρμονίζουμε τις εμπειρίες της ζωή μας για να τις φέρουμε σε ολότητα και ενότητα.

Δεν είμαστε εμείς οι δημιουργοί της χαράς – ο Θεός είναι. Η χαρά όπως και η αγάπη είναι μια σταθερή δόνηση του φωτός. Διατηρώντας ανοιχτή τη σύνδεσή με τον ανώτερο εαυτό μας, έχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε χαρά που ρέει μέσα μας με αβίαστη ευκολία. Φυσικά δεν λέω ότι μπορεί να είμαστε χαρούμενοι μόνιμα – αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να μετασχηματίσουμε τις εμπειρίες μας. Είναι πολύ ευκολότερο να επιλύσουμε τα ζητήματα μέσα από τη σοφία και το φως. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χαρά για να θεραπεύσουμε τους εαυτούς μας, αντί να είμαστε μέσα στην απελπισία και τον φόβο. Αυτή είναι η πραγματική εξέλιξη.

Το μόνο πράγμα που δημιουργεί η εξέλιξη είναι προκλήσεις, ωστόσο, είμαστε όλοι εγγενώς προγραμματισμένοι για επιτυχία. Ό,τι βλέπετε να συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο σας δίνει μόνο μια ένδειξη του τι λειτουργεί καλά και τι πρέπει να αλλάξει, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Έτσι, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να συνδεθείτε ξανά με την αληθινή κατάσταση χαράς και ευδαιμονίας:

Βήμα 1

Elizabeth Ann Morris: Τα 4 βήματα για την Eπανένωση με τη Χαρά

Βελτιώστε τη σύνδεσή σας με τον πλανήτη και τη φύση. Αποκτείστε μια αίσθηση των προγόνων σας και τα καταπληκτικά δώρα και σοφία που βρίσκονται στα εσωτερικά πεδία της Ελλάδας. Βρείτε ένα μέρος στη φύση που να είναι η δική σας προσωπική «άγκυρα δύναμης» – ένα μέρος το οποίο σας δίνει μια διαισθητική αίσθηση ότι ανήκετε. Υπάρχουν πολλά ιερά μέρη στην Ελλάδα για να επιλέξετε- ωστόσο, αυτό το μέρος μπορεί να είναι στον κήπο σας ή σε ένα κοντινό δάσος.

Επισκεφτείτε αυτό το μέρος όσο πιο συχνά μπορείτε. Εάν δεν είναι δυνατό να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια εικόνα. Τοποθετήστε την εικόνα κάτω από τα πόδια σας. Φανταστείτε ότι έχετε ρίζες που ρέουν, μέσα από τα πέλματά σας και το σημείο δύναμής σας, προς την καρδιά του πλανήτη. Ενώ έχετε την αυτή την αίσθηση, αρχίστε ένα απαλό βουητό… και νιώστε την ενέργεια να ρέει προς τα πάνω, από την καρδιά του πλανήτη, προς το κέντρο της καρδιάς σας. Βιώστε μέσα στην καρδιά σας ότι ανήκετε εδώ στη γη και ότι η ενέργεια και η σοφία σας είναι απαραίτητες.

Βήμα 2

Elizabeth Ann Morris: Τα 4 βήματα για την Eπανένωση με τη Χαρά

Ρωτήστε τον εαυτό σας τα παρακάτω

• Ποιος είμαι;

• Τι δώρα και ταλέντα έχω;

• Τι είναι σημαντικό για μένα –με τι παθιάζομαι;

• Πώς εκφράζω αυτά τα δώρα μέσα από τις σκέψεις και τις ενέργειες μου;

Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των παραπάνω και του τρόπου ζωής σας αυτή τη στιγμή, τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε ΤΩΡΑ για να συνδεθείτε πλήρως με το ποιοι είστε;

Αν έχουμε αποσυνδεθεί από τη δική μας εγγενή σοφία και έκφραση, τότε δεν μπορούμε να αισθανθούμε πραγματικά ισχυροί και παθιασμένοι. Χρησιμοποιήστε τη δημιουργική φαντασία σας για να βρείτε ένα στοργικό τρόπο να εκφράσετε τη σοφία και φως σας: τραγουδήστε, χορέψτε, ζωγραφίστε, χτίστε, γελάστε, μαγειρέψτε κλπ. Βρείτε χρόνο για να δώσετε έκφραση σε αυτό που πραγματικά είστε.

Βήμα 3

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/elizabeth-ann-morris-4-vimata-epanenosi-xara/

Απλοποιήστε τη ζωή σας και αποσπαστείτε από επικοινωνία βασισμένη στο δράμα και τον φόβο. Αρχίστε να έχετε επίγνωση του τι είναι σημαντικό και τι έχει αξία στη ζωή σας και εστιαστείτε σε αυτό. Επικεντρωθείτε ξεκάθαρα σε αυτό που ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι σε ό,τι δεν θέλετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φανταστείτε να πηγαίνετε σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, το οποίο πουλάει μόνο φαγητό δεν σας αρέσει και να ξοδεύετε το χρόνο σας τριγυρνώντας και αναλύοντας γιατί δεν σας αρέσει. Δεν αλλάζει τίποτα! Είναι ένα χάσιμο χρόνου και ενέργειας, και όμως κάθε μέρα εμπλεκόμαστε σε ένα παρόμοιο δράμα επικρίνοντας και κατηγορώντας τους άλλους για το τι συμβαίνει λάθος.

Κάθε πρωί που ξυπνάτε, πάρτε το χρόνο να οραματιστείτε τα ακόλουθα:

• Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και να στείλτε τις αιθερικές ρίζες σας προς το κέντρο του πλανήτη

• Αισθανθείτε τους σοφούς προγόνους σας που συνδέονται με σας στέλνοντας μέσα από τις ρίζες σας το φως, τη σοφία και την αγάπη τους.

• Εισπνεύστε το στο κέντρο καρδιάς σας και γύρω από το σώμα σας

• Νιώστε την ενέργεια που ρέει μέσα από το τσάκρα της κορυφής και κινείται προς μια όμορφη αστερόσχημη πύλη με χρώμα ματζέντα, το οποίο είναι το αστέρι ψυχή σας – μια πτυχή της του ανώτερου εαυτού σας

• Ενώ έχετε αυτή την αίσθηση νιώστε ένα όμορφο λαμπρό λευκόχρυσο φως που ρέει από αυτόν τον χώρο μέσα στην καρδιά σας

• Αυτή είναι η ουσία του αληθινού εαυτού σας – η χαρά και η μακαριότητα

• Αφήστε το να ρέει σε κάθε κύτταρο του σώματός σας και γύρω σας έτσι ώστε να λουστείτε από το φως της χαράς

• Αποκτείστε επίγνωση ότι αυτό το φως φέρνει ισορροπία και αρμονία σε όλη σας την ύπαρξη

• Αισθανθείτε το φως της αρμονίας και της ισορροπίας να εισρέει σε κάθε πτυχή της ζωής σας

• Αισθανθείτε το να ρέει προς την οικογένειά σας, το χώρο εργασίας σας και όλη την Ελλάδα – στείλτε το στον κόσμο

• Πάρτε μια στιγμή για να είστε ευγνώμονες για όλες τις εμπειρίες σας και ευλογείστε όλους όσους είναι στη ζωή σας

• Για ακόμη μια φορά «αγκυροβολείστε» την ενέργεια, μέσα από τα πόδια σας, στα εσωτερικά πεδία για να γειωθεί

• Kάντε το σκοπό να επιτρέψετε αυτό το φως να ρέει μέσα από τα μάτια σας έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τον κόσμο από τη δική σας εσωτερική χαρά και σοφία

• Απαλά τεντώστε το σώμα σας, ανοίξτε τα μάτια σας και πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 4

όνειρο μεταμόρφωση αισιοδοξία τέχνη βάψιμο άνθρωπος

Πάρτε το χρόνο, κάθε μέρα, να αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο έργο. Ακόμη και μικρά πράγματα μπορούν, πραγματικά, να ενεργοποιήσουν και να εμπνεύσουν άλλους.

• ένα χαμόγελο

• λίγα λόγια ενθάρρυνσης

• μία τυχαία πράξη καλοσύνης

• ψάχνοντας για το καλύτερο σε όλους – ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρονται αυτοί

• επικεντρώνοντας στις λύσεις – πώς να κάνετε τα πράγματα καλύτερα

• μοιράζοντας την σοφία σας, όταν είναι απαραίτητο

Φυσικά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι – χρησιμοποιήστε την δημιουργικότητά σας για να βρείτε κάτι κάθε μέρα, το οποίο σας επιτρέπει να μοιραστείτε το φως σας με τον κόσμο.

Μπορείτε να αναρωτιέστε πώς τα παραπάνω θα κάνουν τη διαφορά για το μέλλον της χώρας σας και τον κόσμο. Ίσως μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ ασήμαντο για να είναι μια πραγματική λύση στα σοβαρά ζητήματα της λιτότητας και της πολιτικής αναταραχής. Ωστόσο, όλες οι αλλαγές ξεκινούν με τον εαυτό μας – δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους. Είμαστε όλοι εδώ με ένα μοναδικό ατομικό σκοπό και δώρο για την εξέλιξη του πλανήτη. Το συλλογικό αποτέλεσμα του ταξιδιού μας είναι αυτό που δημιουργεί το καινούριο.

Περάσαμε πολλούς αιώνες επαναστάσεων, πόλεμων και συγκρούσεων. Εκείνες οι εποχές έχουν περάσει. Είναι τώρα καιρός για τη σοφία σας να δημιουργήσει πραγματική εξέλιξη. Θυμηθείτε τη χαρά και την ευδαιμονία του ποιοι είστε, έτσι ώστε το φως σας να λάμψει και να εμπνεύσει άλλους. Με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρουμε την αρμονία και την ισορροπία και νέα θεμέλια ειρήνης, φωτός και σοφίας θα μπορέσουν να τεθούν σε όλο τον κόσμο.

Μια τελευταία συμβουλή

Κάθε φορά που χρειάζεστε να αισθανθείτε τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας, τοποθετήστε τα χέρια σας στο κέντρο της καρδιά σας και να περάστε μερικές στιγμές βουίζοντας… το βουητό είναι μια μορφή ιερής γεωμετρίας – και όπως οι μέλισσες θα δημιουργήσετε ένα χρυσό φως θεραπείας.

Ας λάμψει η χαρά σας έξω στον κόσμο.

ΝΑΜΑΣΤΕ
Ελίζαμπεθ Ανν

Μετάφραση: Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση