, , ,

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Επιστημονική έρευνα δείχνει πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματική θεραπεία για άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με
Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες, με επικεφαλής τη Jessica Morgan του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Yoga Therapy, βρέθηκε πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για άτομα που ταλαιπωρούνται από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή.

Advertisment

Τα άτομα που πάσχουν από ΓΑΔ δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με την καθιερωμένη ψυχοθεραπεία, όπως αντιμετωπίζονται παρόμοιες διαταραχές. Είναι μια έντονη και επίμονη διαταραχή που χρειάζεται πιο δραστικά μέσα. Οι συνέπειες της ΓΑΔ είναι εμφανείς σχεδόν σε όλα τα φάσματα της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν, επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου, τις σχέσεις τους και γενικά ολόκληρη την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε: Γιόγκα για υγιή σπονδυλική στήλη και καρδιά

Οι ειδικοί βρήκαν, λοιπόν, πως η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε αυτά τα άτομα ως ένα επιπρόσθετο είδος θεραπείας. Όσοι παρακολουθούσαν μαθήματα γιόγκα, παράλληλα με τη ψυχοθεραπεία που έκαναν, παρατήρησαν πως για ώρα μετά την άσκηση της γιόγκα, τα συμπτώματα του άγχους μειώνονταν ή στη χειρότερη περίπτωση, έμεναν στάσιμα χωρίς να επιδεινώνονται.

Advertisment

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και χρειάζεται περαιτέρω επιστημονική μελέτη ώστε να καταλήξουν, οι ειδικοί, σε ασφαλή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, εμφανίζονται θετικοί, καθώς φαίνεται πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει μια αξιόλογη συμπληρωματική θεραπεία για τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, και μάλιστα φυσική.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση