,

Ψήφισμα στήριξης υπέρ των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ

Υπογράψτε στηρίζοντας τους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.

Ψήφισμα στήριξης υπέρ των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ

Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε δημοσιεύσει ένα εκτενές άρθρο για το πείραμα της ΒΙΟ.ΜΕ, της επιχείρησης που έβαλε λουκέτο ξαφνικά καταπατώντας κάθε δικαίωμα των υπαλλήλων της. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, με τη στήριξη και τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, αποφάσισαν να λειτουργήσουν την επιχείρηση χωρίς αφεντικά και να την θέσουν υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Advertisment

ΒΙΟ.ΜΕ: Το ελληνικό εργοστάσιο που αντιστέκεται λειτουργώντας χωρίς αφεντικά

Τώρα, ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ βρίσκεται πλέον ευθέως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μετά από
αυτεπάγγελτη(!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κληθεί για κατάθεση όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ με την κατηγορία ότι καταπατούν το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας και των μέσων παραγωγής.

Η στήριξη όλων μας, προς τους εργαζομένους, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και μας δίνεται η ευκαιρία να το δείξουμε έμπρακτα μέσω της πλατφόρμας avaaz.org όπου όποιος επιθυμεί, μπορεί να υπογράψει δηλώνοντας τη στήριξή του, σε ψήφισμα που απευθύνεται στα Υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Advertisment

Δείτε το ψήφισμα και υπογράψτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα