, ,

Υπόσχομαι ότι…

Υπόσχομαι ότι θα αγαπώ τον εαυτό μου όπως είναι, με τα σωστά και τα λάθη του...

Υπόσχομαι ότι...

Υπόσχομαι ότι…

Όλοι μας έχουμε ορισμένες αξίες και κανόνες συμπεριφοράς, τα οποία ακολουθούμε και ζούμε σύμφωνα με αυτά. Πολλές φορές, όμως, ξεφεύγουμε από αυτά τα δεδομένα και καταλήγουμε να αλλοιωνόμαστε χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε. Για αυτό, αν θέλετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη και αυθεντική ζωή, υποσχεθείτε στον εαυτό σας τα παρακάτω πράγματα και φροντίστε να τα τηρήσετε.

Advertisment

Υποσχεθείτε, λοιπόν, στον εαυτό σας ότι:

«Θα αγαπώ τον εαυτό μου όπως είναι, με τα σωστά και τα λάθη του»

Αγαπήστε τον εαυτό σας για αυτό που είναι και μην τον βάζετε σε δεύτερη μοίρα. Η αυτοεκτίμηση θα έρθει όταν συνειδητοποιήσετε ότι αξίζετε πραγματικά σαν μοναδικό άτομο που είστε. Αναγνωρίστε τα δυνατά σας σημεία, αναπτύξτε τα και φροντίστε να διορθώσετε τα μειονεκτήματά σας κοιτώντας πώς θα γίνετε καλύτερος άνθρωπος μέρα με τη μέρα, χωρίς να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Δείτε επίσης: 12 φράσεις που αφυπνίζουν, παρηγορούν και ενδυναμώνουν

«Θα εκτιμώ τους άλλους για αυτό που είναι»

Πολλές φορές οι άνθρωποι δείχνουν άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που πραγματικά είναι φτιαγμένοι, είτε γιατί δεν θέλουν να εκτεθούν είτε γιατί θέλουν να παρουσιάσουν κάτι άλλο από αυτό που είναι για να κερδίσουν την εύνοια των γύρω τους. Δείτε τον αληθινό εαυτό των κοντινών σας προσώπων και αγαπήστε τους για αυτό που έχουν μέσα τους.

Advertisment

«Θα αποφεύγω να πληγώνω τους ανθρώπους με τα λόγια μου»

Τα λόγια, μερικές φορές, μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη των ανθρώπων. Τα άσχημα λόγια πονάνε πολύ και δεν ωφελούν κανέναν. Για αυτό, σκεφτείτε πριν μιλήσετε, μην ξεσπάτε τα νεύρα και τα αρνητικά σας συναισθήματα σε ανθρώπους που δεν πρέπει και φερθείτε στους άλλους όπως τους αξίζει. Η ευγένεια πάντα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και όμορφα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/yposxomai-oti/

«Θα μιλάω ευγενικά στον εαυτό μου»

Ο εαυτός σας είναι ο καλύτερός σας φίλος. Δεν υπάρχει νόημα στο να του φέρεστε σκληρά και άδικα. Η αυστηρή αυτοκριτική, μερικές φορές, κάνει καλό και μας δίνει το κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά το να είστε σκληροί και απότομοι με τον εαυτό σας, είναι σίγουρο πως δεν θα σας ωφελήσει.

«Θα σταματήσω να προσπαθώ να ελέγχω τα πάντα γύρω μου»

Καλώς ή κακώς, δεν μπορείτε να ελέγχετε ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας. Πολλά πράγματα απλώς δεν περνάνε από το χέρι σας και είναι λογικό. Με το να προσπαθείτε συνεχώς να έχετε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα πάντα γύρω σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να διαχέεστε σε άσκοπες σκέψεις και ενέργειες και να συσσωρεύετε άγχος. Δεχτείτε το αναπάντεχο και οπλιστείτε με την απαραίτητη δύναμη και υπομονή ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε οτιδήποτε προκύψει.

«Θα εκτιμώ περισσότερο τα μικρά και απλά πράγματα»

Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο αλλά είναι μια τεράστια αλήθεια. Η ευτυχία είναι μέσα μας, στο να μπορούμε να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα που έχουμε στη ζωή και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά. Γι’ αυτό, μη ψάχνετε μακριά, χαρείτε την κάθε μέρα που ξημερώνει γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα που πρόκειται να ζήσετε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/yposxomai-oti/

«Θα κάνω τα πράγματα με το δικό μου τρόπο»

Δεν είναι ανάγκη να κλείσετε τα αυτιά σας και να μην ακούτε κανέναν ή να μη δέχεστε συμβουλές. Απλώς, μην αφήσετε τον εαυτό σας να χειραγωγηθεί από άλλους και να του υποδείξουν πώς πρέπει να φέρεται. Κάντε το με το δικό σας τρόπο και όπως εκφράζεστε εσείς καλύτερα.

«Θα αντιμετωπίσω ό,τι και να μου συμβεί»

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική υπόσχεση. Στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, θα έρθουν και δύσκολες καταστάσεις. Στιγμές που θα νιώθετε πως έχετε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σας. Εκείνες οι στιγμές είναι που απαιτούν τη μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση από εσάς. Είναι επιλογή σας αν θα βγείτε από αυτό πιο δυνατοί, ή θα αφήσετε να σας παρασύρει μαζί του…

«Θα ακολουθώ την καρδιά μου»

Αυτό είναι κάπως υποκειμενικό, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δρουν σύμφωνα με τη λογική και άλλοι σύμφωνα με το συναίσθημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλύτερος σύμβουλος από την καρδιά. Η λογική μπορεί να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για ένα θέμα, να καταγράψετε τα υπέρ και τα κατά και να πάρετε την πιο συμφέρουσα απόφαση για το καλό σας. Παρόλα αυτά, δεν αντανακλά αυτό που νιώθετε, αυτό που κουβαλάτε μέσα σας. Μπορεί εκείνη τη στιγμή η λογική να βοηθάει για την πιο «σωστή» απόφαση, αλλά σε βάθος χρόνου η καρδιά επιβεβαιώνεται!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση