, ,

Έλαιο καλέντουλας: Οι ευεργετικές του ιδιότητες και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το λάδι καλέντουλας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση φλεγμονών.

Έλαιο καλέντουλας: Οι ευεργετικές του ιδιότητες και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Έλαιο καλέντουλας: Οι ευεργετικές του ιδιότητες
και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Γράφει ο Γιώργος Χαρτοματζίδης

Advertisment

Το λάδι καλέντουλας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση φλεγμονών. Η καλέντουλα έχει επουλωτική και αναπλαστική δράση στο δέρμα, την συναντάμε σε προϊόντα ενυδάτωσης, αντηλιακά, βρεφικά προϊόντα και σε προϊόντα για μαλλιά. Είναι εξαιρετική με τα ευαίσθητα και ξηρά δέρματα, κάτι το οποίο οφείλεται στην ικανότητά της να μαλακώνει το ερεθισμένο δέρμα και να αναγεννά τους ιστούς.

Το έλαιο καλέντουλας είναι μια καλή επιλογή για την φροντίδα ουλών και δερματικών προβλημάτων, θα επουλώσει εγκαύματα χωρίς να αφήσει το παραμικρό σημάδι, χρησιμοποιήστε το μετά την έκθεση στον ήλιο, για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση.

Καλέντουλα: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

Advertisment

Φροντίζει τα δόντια και τα ούλα. Η οδοντόκρεμα με εκχύλισμα καλέντουλας μειώνει σημαντικά την πλάκα, την ουλίτιδα, και φροντίζει τα ούλα που ματώνουν. Φτιάξτε αφέψημα για στοματικές πλύσεις η για να κάνετε γαργάρες.

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες μειώνει το μέγεθος των κάλων και τον πόνο που προκαλούν, ενώ βοηθάει στις ευρυαγγείες και τις φλεγμονές των ποδιών. Περιέχει τις βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C, E. Όλες οι συγκεκριμένες βιταμίνες λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό, αφού συμβάλουν στην δημιουργία νέων κυττάρων και στην επιδιόρθωσή τους από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών, επιθέσεις οι οποίες προέρχονται κυρίως από το κάπνισμα, την διατροφή εξαιτίας των φυτοφαρμάκων, και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Κλείνοντας να σας πω, ότι μπορείτε να τη φυτέψετε στον κήπο σας ή σε γλάστρα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, θέλει ήλιο και λίγο νερό. Μαζέψτε μερικά πέταλα από τα άνθη της και βάλτε τα σε ένα γουδί. Με λίγο λαδάκι λιώστε τα. Θα είναι από τις καλύτερες ενυδατικές που έχετε δοκιμάσει!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση