Έλαιο Νυχτολούλουδου: Οι άγνωστες ευεργετικές του ιδιότητες

Του Γιώργου Χαρτοματζίδη

Το λάδι Νυχτολούλουδου και οι σπόροι του χαρίζουν απλόχερα στο δέρμα μας αυτό που ακριβώς χρειάζεται, οξυγόνο, ενυδάτωση και φυσικά αντιγήρανση.

Τα οφέλη του ελαίου είναι αναρίθμητα διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά που δυναμώνουν τις μεμβράνες του δέρματος. Εμείς θα σταθούμε στα οφέλη του δέρματος. Συγκεκριμένα, η ακμή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά διότι το έλαιο απορροφάται γρήγορα χωρίς να φράζει τους πόρους, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σκέτο σε μικρές περιοχές.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε σπιτικό μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια!

Ιδιότητες

– Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης

– Το λινολεϊκό οξύ του ανανεώνει τα κύτταρα

– Επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση

– Η άμεση εισχώρηση στο δέρμα επιτρέπει την άμεση ενυδάτωση του δέρματος

– Μια πολύ σημαντική ιδιότητα του ελαίου είναι η αποτροπή αφυδάτωσης

– Αυξάνει την ικανότητα στα κύτταρα να απορροφούν οξυγόνο και να αντιστέκονται στις μολύνσεις.

Χρησιμοποιήστε το έλαιο αδιάλυτο στο πρόσωπο η στο σώμα. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα, όπως κρέμες, με τουλάχιστον 10% έλαιο για να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε τα ευεργετικά του στοιχεία.

Δείτε περισσότερα για το Εργαστήρι φυσικών καλλυντικών του Γιώργου Χαρτοματζίδη

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
116 Shares
Share112
Pin2
+11
Tweet1
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε