Μια ερμηνεία… κάνει τη διαφορά

Μια ερμηνεία… κάνει τη διαφορά Άλλη μια τροφή για σκέψη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να πω την αλήθεια μου πήρε πολύ

Μια ερμηνεία... κάνει τη διαφορά

Μια ερμηνεία… κάνει τη διαφορά

Άλλη μια τροφή για σκέψη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να πω την αλήθεια μου πήρε πολύ καιρό μέχρι να καταλήξω να την εκλογικεύσω και να προσπαθώ καθημερινά να την κάνω τρόπο ζωής!

Advertisment

Διαβάστε επίσης από την Κωνσταντίνα Γυφτάκη


Αρχικά, πιστεύω πως κάθε άνθρωπος κρύβει κάτι μοναδικό – ξεχωριστό και εκεί βρίσκεται η ομορφιά της ζωής και της φύσης. Όταν λέω φύσης δεν εννοώ τα φυσικά – εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά τις φυσικές ικανότητες που έχει ένας άνθρωπος να κατακτήσει και τον κόσμο ολόκληρο αν το θελήσει! Ξέρω, κάποιοι θα γελάσετε αλλά μη βιαστείτε και σκεφτείτε πόσοι το κατάφεραν με καθαρούς σκοπούς. Θεωρώ πως η φράση «ένας άνθρωπος να κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο» σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για τον καθένα. Αυτό δε θα το αναλύσω περισσότερο διότι ο καθένας ξέρει καλύτερα τι είναι πιο σημαντικό για τον εαυτό του.

Έχετε σκεφτεί πως αναφέρουμε συχνά τη λέξη «βαριέμαι»; Βαριέμαι να κάνω το ένα, βαριέμαι να κάνω το άλλο, ακόμα και όταν επιλέγουμε απλά να χαλαρώσουμε λέμε «βαριέμαι». Πραγματικά υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα γύρω μας μαζί με δυσκολίες, πόνο, κόπο εννοείται, και όμως εμείς επιλέγουμε να βαριόμαστε! Το ξέρω, δεν είναι εύκολο και οι συνθήκες δε μας βοηθάνε πολλές φορές μα εγώ μιλάω για εκείνες τις μικρές στιγμές που θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι διαφορετικό και διστάσαμε=βαρεθήκαμε!

Η βαρεμάρα κρύβει φόβο, δισταγμό για κάτι διαφορετικό αλλά και πολλή στασιμότητα επίσης! Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζει τίποτα. Τα μικρά πράγματα είναι που σε φέρνουν πιο κοντά στα μεγάλα. Γι’ αυτό ας μειώσουμε τη χρήση αυτής της λέξης γιατί οι φυσικές ικανότητες και η ψυχή μας είναι εκεί και περιμένουν πότε θα ανάψει η φλόγα για να γίνει το ολοκαύτωμα! Είμαι σίγουρη ότι κάποιος που κατάφερε κάτι με κόπο, πρώτα «κάηκε»! Σκεφτείτε το…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση