,

Τι μας λέει η επιστήμη για το φλερτ;

Τι μας λέει η επιστήμη για το φλερτ; Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε το τεστ διαπροσωπικής νοημοσύνης στο οποίο εξετάζεται η ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε

Τι μας λέει η επιστήμη για το φλερτ;

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε το τεστ διαπροσωπικής νοημοσύνης στο οποίο εξετάζεται η ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε τα σήματα αγάπης που σχετίζονται με την κατάσταση του φλερτ. Στο τεστ είχαμε ζητήσει να απαντηθούν οι ερωτήσεις σύμφωνα με αυτό που νιώθουμε ότι είναι σωστό και όχι σύμφωνα με αυτό σκεφτόμαστε. Τα αποτελέσματα του τεστ είναι αρκετά εντυπωσιακά. Παρόλο που οι φωτογραφίες βοηθούσαν αρκετά σε κάποιες περιπτώσεις,  περίπου το 32% έλαβε το αποτέλεσμα “Πολύ υψηλή διαπροσωπική νοημοσύνη”, 54% “Μεσαία διαπροσωπική νοημοσύνη” και 14% “Πολύ χαμηλή διαπροσωπική νοημοσύνη”.

Advertisment

Ας δούμε λοιπόν την επιστημονική υποστήριξη των απαντήσεων του τεστ. Εάν δεν έχετε κάνει ήδη το τεστ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μετά να διαβάσετε τις απαντήσεις.

Όταν κάποιος φλερτάρει έχει υψηλότερο τόνο φωνής

Ισχύει!

Το φλερτ προκαλεί ένταση στο σώμα και πίεση στο λαιμό. Η πίεση αυτή αναγκάζει τις φωνητικές χορδές να παραγάγουν υψηλότερο τόνο φωνής.

Advertisment

Για να έλξει έναν άνδρα, μια γυναίκα πρέπει να φορέσει κάτι που να ερεθίζει την αίσθηση του αγγίγματος του.

Δεν ισχύει!

Η γυναίκα χρειάζεται να εστιαστεί στο να έλξει τις οπτικές αισθήσεις του άνδρα και όχι την αίσθηση του αγγίγματος. Οι άνδρες είναι εξαιρετικά πιο δεκτικοί στην αίσθηση της όρασης.

Τα ασύμμετρα ρούχα έλκουν περισσότερο τα βλέμματα των άλλων

Ισχύει!

Ο πρώτος στόχος του φλερτ είναι το τράβηγμα της προσοχής. Τα ασύμμετρα ρούχα αποσπούν πολύ πολύ πιο εύκολα την προσοχή των άλλων.

Ο πιο σύντομος τρόπος να γνωρίσεις ένα άτομο είναι να:

Οδηγήσεις μαζί του!

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης υπάρχει λιγότερη πίεση και στις δύο πλευρές ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς και η θέα έξω από αυτό λειτουργούν χαλαρωτικά αλλά ταυτόχρονα απαιτούν εγρήγορση. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια λιγότερο απειλητική ατμόσφαιρα και οδηγεί και τις δύο πλευρές να εκφράζονται πιο αυθόρμητα και πιο φυσικά.

Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος/ ενδιαφέρεται για εσένα όταν:

Κάνει όλα τα παραπάνω!

Όλα τα σημάδια (τα πόδια στρέφονται προς τα μέσα, το κεφάλι γέρνει πλαγίως, αγγίζονται μέρη του σώματος) υποδεικνύουν μια υποτακτική, διαλλακτική συμπεριφορά. Υποδεικνύουν έναν άνθρωπο που είναι ανοικτός στη διάδραση.

Μια γυναίκα στέκεται σε έναν καναπέ, δίπλα από έναν άντρα. Στρέφει το βάρος της αφού το έχει στρέψει πρώτα ο άντρας και σηκώνει το ποτήρι της αφού ο άντρας έχει σηκώσει το δικό του. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι:

Πρόκειται να ξεκινήσει μια συζήτηση!

Όταν κάποιος καθρεφτίζει τις κινήσεις μας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας.

Σε ένα πρώτο ραντεβού μπορείς να δείξεις σε κάποιον/α ότι σου αρέσει δείχνοντας άμεση στοργικότητα π.χ. ακουμπώντας το χέρι στον ώμο του/της ή αγκαλιάζοντάς τον/την

Δεν Ισχύει!

Παρόλο που κάποιες χειρονομίες όπως το κράτημα του χεριού μπορεί να δείχνουν συναισθήματα αγάπης, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Η άμεση εκδήλωση στοργικότητας σε πρώιμο στάδιο είναι πολύ πιθανό να μεταφραστεί σε κτητικότητα και υπερ – οικειότητα η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική δημιουργώντας υποσυνείδητα συναισθήματα φόβου και άρα απόρριψης.

Όταν αποφασίζετε για ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο χρειάζεται να δώσετε περισσότερη προσοχή στο εσωτερικό περιβάλλον του εστιατορίου παρά στο μενού του.

Φυσικά και ισχύει!

Ένα ρομαντικό μέρος αποτυπώνεται πολύ πιο ισχυρά στη μνήμη από το καλό φαγητό. Έτσι, ένα όμορφο εστιατόριο με μέτριας ποιότητας φαγητό θα παραμείνει στη μνήμη ως μια όμορφη εμπειρία. Η ποιότητα του φαγητού θα ξεχαστεί πολύ σύντομα.  Από την άλλη, ένα μέτριο περιβάλλον με καλό φαγητό θα παραμείνει στη μνήμη ως μια μέτρια εμπειρία. Με άλλα λόγια, το φαγητό είναι αρκετά κάτω στη λίστα των προτεραιοτήτων σας όταν ετοιμάζεστε για ένα ραντεβού.

Ένας άνδρας κοιτάει προς τα κάτω καθώς μιλάει σε μια ελκυστική γυναίκα. Αυτό που της λέει μη λεκτικά είναι:

Είμαι ακίνδυνος, μπορείς να πλησιάσεις!

Το χαμηλό βλέμμα υποδηλώνει ενδοτικότητα και καθησυχάζει τον άλλον ότι δεν είστε απειλητικοί και ότι είστε προσιτοί.

Για να προβάλλει την καλύτερη δυνατή εικόνα, ένας άνδρας πρέπει να υψώσει το πηγούνι του, να ανοίξει τους ώμους του και να προτάξει το στήθος του.

Δεν ισχύει… εκτός κι αν το φλερτ εξελιχθεί σε καυγά

Αυτή η στάση δημιουργεί συναισθήματα απειλής καθώς υποδηλώνει ακαμψία και εγωκεντρισμό.  Είναι πολύ προτιμότερο να αναδείξετε την ευγενική και φυσική σας πλευρά.

Μια γυναίκα χαμογελάει σε έναν άντρα και παρατηρεί ότι τα χείλη του έχουν ένταση. Είναι το σφίξιμο των χειλιών καλό ή κακό σημάδι;

Κακό σημάδι!

Το σφίξιμο των χειλιών υποδεικνύει εκτεταμένη ένταση στο σώμα. Δείχνει αμυντικότητα και επιφυλακή.

Ένα βέβαιο σημάδι έλξης είναι όταν μια γυναίκα

Γυρίζει τις παλάμες της προς τα πάνω.

Οι παλάμες προς τα πάνω αντιστοιχούν με το ανασήκωμα των ώμων που σημαίνει “Δεν γνωρίζω”. Αλλά υποδεικνύει ταυτόχρονα ευγένεια και ετοιμότητα για αποδοχή κατεύθυνσης.

Μπορείς να ξεχωρίσεις δύο άτομα που αποτελούν ζευγάρι διότι στέκονται πιο κοντά από ότι δύο άτομα που δεν είναι ζευγάρι.

Ισχύει!

Το ζευγάρι δεν τηρεί καθώς πρέπει ψυχολογικές αποστάσεις. Απεναντίας δείχνουν άμεση οικειότητα, αγγίζονται και έχουν την τάση να συνδέουν τα σώματά τους.

Το πιο ελκυστικό φουλάρι είναι:

Το έντονο τρίχρωμο!

Το χρώμα διεγείρει τις αισθήσεις. Η έντονη τριχρωμία μεγιστοποιεί τη διέγερση. Όσο πιο διάφανο το υλικό τόσο δίνει την αίσθηση της ευγένειας και της χάρης.

Όταν κάποιος φλερτάρει βρίσκεται σε έξαψη και συμπεριφέρεται κάπως παιδιάστικα

Ισχύει!

Το φλερτ είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι που προκαλεί φαντασιώδη και οπισθοδρομική συμπεριφορά. Αποτελεί πια πράξη τόλμης σε συνδυασμό με το ρίσκο της απόρριψης και ως εκ τούτου μας δημιουργεί πολύ μεγάλη έξαψη.

Οι ελεύθερες σχέσεις είναι γενικά εφικτές όταν τα άτομα είναι ώριμα

Δεν ισχύει!

Η ερωτική επαφή δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα και, στατιστικά μιλώντας, είναι μάλλον απίθανο κάποιος να μην εμπλακεί έντονα συναισθηματικά με τον άλλον.

Όταν ένας άνδρας κορδώνεται καθώς βρίσκεται σε ένα πάρτι, στην πραγματικότητα αυτό που λέει είναι:

Είμαι εδώ!

Ο πρώτος στόχος στο φλερτ είναι να τραβήξουμε την προσοχή. Όταν ένας άνδρας κορδώνεται λοιπόν, αυτό που λέει είναι ότι είμαι εδώ και είμαι διαθέσιμος να κάνω γνωριμίες.

Στους άνδρες συνήθως αρέσει όταν οι γυναίκες φορούν άρωμα

Εννοείται! Γι αυτό εξάλλου υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία πίσω από τα αρώματα.

Η αίσθηση της όσφρησης παίζει σημαντικό ρόλο στην έλξη των δύο φύλων. Ωστόσο, ένας άνδρας μπορεί να ελκυθεί εξίσου από τη φυσική μυρωδιά της γυναίκας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι ένα άρωμα αποτελεί πιο αποτελεσματικό μέσο έλξης ενός άνδρα. Όλα τα άλλα είναι marketing.

Όταν φοράτε ένα ρούχο και θέλετε να σας προσέξουν πρέπει να φροντίσετε να είναι:

Δίχρωμο, άλλο χρώμα το πάνω μέρος και άλλο το κάτω. Θα τραβήξετε πολλά περισσότερα βλέμματα εάν φοράτε αντιθέσεις λευκού και μαύρου χρώματος παρά ένα μονόχρωμα (ακόμα και κόκκινο).

Οι γυναίκες έλκονται γενικά από τους άνδρες που:

Έχουν ελκυστικά μάτια!

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για τους μύες από ότι οι άνδρες θέλουν να πιστεύουν. Τα μάτια όμως είναι άλλη ιστορία και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής ετυμηγορίας για το αν είναι κατάλληλος γι εκείνες ή όχι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση