,

Το λάστιχο: Μια διδακτική ιστορία για την αλήθεια και το ψέμα

Το λάστιχο: Μια διδακτική ιστορία για την αλήθεια και το ψέμα Είναι μια παρέα από τέσσερις φοιτητές, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα

Το λάστιχο: Μια διδακτική ιστορία για την αλήθεια και το ψέμα

Το λάστιχο: Μια διδακτική ιστορία για την αλήθεια και το ψέμα

Είναι μια παρέα από τέσσερις φοιτητές, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα παιδιά είναι καλοί φοιτητές και έχουν πάει άριστα όλη τη χρονιά. Μια Παρασκευή πρωί, αφού έδωσαν τις εξετάσεις τους σε ένα μάθημα και έγραψαν πολύ καλά, μαζεύτηκαν προκειμένου να οργανωθούν για το Σαββατοκύριακο.

Advertisment

Τη Δευτέρα το πρωί έδιναν εξετάσεις σε ένα εύκολο μάθημα. Έτσι, έπεσε η ιδέα να πάνε εκδρομή στη Γλασκώβη για το διήμερο. Δεν το σκέφτηκαν και πολύ και σε μία ώρα είχαν ήδη φύγει με νοικιασμένο αμάξι για τη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη, λοιπόν, πέρασαν πολύ καλά αλλά για κακή τους τύχη, αντί να ξυπνήσουν τη Δευτέρα το πρωί και να επιστρέψουν στην ώρα τους για τις εξετάσεις, ξύπνησαν αργά το μεσημέρι. Στο δρόμο για το Εδιμβούργο, προσπαθούσαν να βρουν μια καλή δικαιολογία και να σκεφτούν τι θα πουν στον καθηγητή.

Διαβάστε: Όταν ο Νους αγάπησε με την Ψυχή του

Αποφάσισαν, λοιπόν, να πουν ένα ψέμα για το οποίο είχαν όλοι τους συνεννοηθεί εξαρχής. Και οι τέσσερις συμφώνησαν να πουν ότι πήγαν στη Γλασκώβη σε συγγενείς και ενώ ξεκίνησαν τη Δευτέρα πρωί για το Πανεπιστήμιο, τους έπιασε λάστιχο και δεν είχαν ρεζέρβα. Έτσι κι έγινε!

Advertisment

Ο καθηγητής τούς άκουσε με προσοχή και επειδή ήταν καλοί φοιτητές, δέχτηκε να δώσουν μόνοι τους την Τρίτη το πρωί το μάθημα. Κάθισαν, λοιπόν, διάβασαν καλά και την άλλη μέρα το πρωί πήγαν στο Πανεπιστήμιο να δώσουν τις εξετάσεις. Δεν υπήρχε, όμως, διαθέσιμη αίθουσα και ο καθηγητής τούς έβαλε σε τέσσερα ξεχωριστά γραφεία, τον καθένα μόνο του. Βέβαια, αυτό δεν τους πείραξε, αφού και οι τέσσερις ήταν καλά διαβασμένοι.

Μετά από λίγη ώρα ο καθηγητής μοίρασε τα θέματα. Ήταν μόνο δύο. Το πρώτο, που έπιανε 5 μονάδες στις 100, ήταν ένα πανεύκολο θέμα θεωρίας από την εισαγωγή, που όλοι τους το ήξεραν καλά και κανείς τους δεν δυσκολεύτηκε να το απαντήσει. Το δεύτερο όμως θέμα, που θα έπιανε τα υπόλοιπα 95 στα 100, ήταν μία ερώτηση μόνο: Ποιο λάστιχο;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση