,

Όταν ακούς μεγάλα λόγια κράτα και μικρό ενθουσιασμό

Όταν ακούς μεγάλα λόγια κράτα και μικρό ενθουσιασμό Βαρέθηκα τα λόγια τα μεγάλα, γεμάτα υποσχέσεις και ενθουσιασμό… Λόγια που έχουν ειπωθεί με σκοπό να

Όταν ακούς μεγάλα λόγια κράτα και μικρό ενθουσιασμό

Όταν ακούς μεγάλα λόγια κράτα και μικρό ενθουσιασμό

Βαρέθηκα τα λόγια τα μεγάλα, γεμάτα υποσχέσεις και ενθουσιασμό… Λόγια που έχουν ειπωθεί με σκοπό να εντυπωσιάσουν, να παραπλανήσουν και πολλες φορές να προκαλέσουν το αίσθημα της ζήλιας και της αντιζηλίας. Λόγια χωρίς καμία ουσία και σκοπό.

Advertisment

Συνήθως τα άτομα που λένε μεγάλα λόγια για το άτομό τους και καυχιούνται, είναι αυτοί που δεν έχουν καταφέρει σχεδόν τίποτα από όσα ισχυρίζονται. Είναι άτομα ανασφαλή, αισθάνονται μειονεκτικά και προσπαθούν από την αυτοπροβολή τους και προκαλώντας τον θαυμασμό από τους αλλους, να νιώσουν “μεγάλοι” και “ισχυροί”. Αντίθετα, άτομα που έχουν κάποια οικονομική άνεση ή είναι πετυχημένα, είναι πολύ απλοί γιατί ξέρουν ποιοι είναι και δεν προβάλουν τα επιτεύγματά τους! Συστήνονται με το μικρό τους όνομα και όχι με τον τίτλο της εργασιακής τους θέσης ή των τίτλων σπουδών τους.

Όσον αφορά τις σχέσεις, τα μεγάλα λόγια έχουν υποθεί με σκοπό τον εντυπωσιασμό και την κατάκτηση. Ποια γυναίκα δεν κολακεύεται από λόγια με λίγη δόση υπερβολής; Το αποτέλεσμα; υποσχέσεις απραγματοποίητες και λόγια που ψάχνουν τον επόμενο αποδέκτη για μια νέα περιπέτεια. Οπότε, όταν ακούς μεγάλα λόγια, κράτα και μικρό ενθουσιασμό. Εξάλλου όπως πολύ σωστά διάβασα σε ένα ρητό στο διαδίκτυο: “Η αυτοπεποίθηση είναι σιωπηλή, η ανασφάλεια κάνει θόρυβο”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση