, , ,

Σε μια σχέση, όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις!

Άρχισε να λες όχι, για να δεις πόσοι θα μείνουν δίπλα σου.

Σε μια σχέση, όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις!

Αχαριστία, μια λέξη συνώνυμο της προδοσίας, της απογοήτευσης, της αδικίας. Μια κατάσταση που μας γεμίζει θλίψη και πολλές φορές θυμό. “Πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Γιατί δεν εκτίμησε όλα όσα έκανα;” και χιλιάδες ακόμα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό μας, μας βασανίζουν, μας συνθλίβουν και κλονίζουν στην εμπιστοσύνη μας προς τους ανθρώπους.

Advertisment

Πριν αναρωτηθείς γιατί να συμβεί αυτό το γεγονός σε σένα, έχεις μπει στην διαδικασία να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο άτομο που σου φέρθηκε αχάριστα σου είχε δώσει δείγματα του χαρακτήρα του από την αρχή, απλά εσύ δεν τα είχες αντιληφθεί; Ή δεν θέλησες να τα αντιληφθείς;

Σκεφτείτε ένα άτομο που σας πρόδωσε. Σίγουρα σας είχε δώσει σημάδια της συμπεριφοράς του. Αν γυρίσετε στο παρελθόν και συνδυάσετε διάφορα γεγονότα στο μυαλό σας, θα δείτε ότι σίγουρα θα μπορούσατε να είχατε προστατεύσει τον εαυτό σας. Σε μια σχέση, όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις! Και δεν εννοώ υλικά αγαθά! Αλλά αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς ότι έλκεις τέτοιου είδους συμπεριφορές, να θυμάσαι ότι ένα μερίδιο ευθύνης το έχεις εσύ… Εσύ που δεν μπορείς να βάζεις όρια στις σχέσεις σου με τους άλλους… εσύ που δεν μπορείς να πεις όχι… Γιατί αυτό που επιτρέπεις, είναι αυτό που θα συνεχιστεί! Είναι στο χέρι σου να σταματήσεις μια κατάσταση που σε ενοχλεί ή σε γεμίζει υποψίες! Και να θυμάσαι: «άρχισε να λες όχι για να δεις πόσοι θα μείνουν δίπλα σου».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση