,

Το ταξίδι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών σας δεξιοτήτων

5 λόγοι που μέσα από το ταξίδι αναπτύσσετε τις κοινωνικές και συναισθηματικές σας δεξιότητες

Το ταξίδι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών σας δεξιοτήτων

Το ταξίδι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των κοινωνικών
και συναισθηματικών σας δεξιοτήτων

Το ταξίδι θέτει τις βάσεις για να γνωρίσει κανείς νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, αλλά και για να σπάσει κάθε ταμπού που πιθανώς να έχει αναπτύξει σχετικά με το πώς βλέπει τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το κάνει με ανοιχτό μυαλό και να αρχίζει την κάθε περιπέτεια με διάθεση και όρεξη για να δει πράγματα που θα δει για πρώτη φορά.

Advertisment

Μοναχικό ταξίδι: 11 λόγοι που αξίζει να το κάνετε

5 λόγοι που μέσα από το ταξίδι αναπτύσσετε τις κοινωνικές και συναισθηματικές σας δεξιότητες

1. Ενισχύει την κοινωνικότητά σας

Ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι, το ταξίδι σας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσετε την κοινωνικότητά σας και να γνωρίσετε άτομα που δεν θα γνωρίζατε ποτέ, αν καθόσασταν στο σπίτι. Μπορείτε να μιλήσετε με νέα άτομα που πιθανόν να βιώνουν και αυτοί την εμπειρία του ταξιδιού μόνοι ή με παρέα, και να συζητήσετε με μία ειλικρινή διάθεση για νέες γνωριμίες. Αν είστε άτομο που δύσκολα πιάνετε κουβέντα με ξένους, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παλέψετε και να ξεπεράσετε αυτό το φόβο και θα δείτε ότι μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.

2. Χτίζει το χαρακτήρα σας

Σε ένα ταξίδι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει στο παρελθόν. Μπορεί να ανέβετε ένα βουνό, είτε να φάτε ένα ντόπιο και… περίεργο φαγητό. Το σίγουρο είναι πως θα είναι εμπειρία ζωής και αυτές οι εμπειρίες, χτίζουν χαρακτήρες.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/taxidi-kleidi-anaptixi-koinwnikwn-synaisthimatikwn-dexiotitwn/

3. «Ανοίγει» το μυαλό

Το ταξίδι βοηθάει να αποβάλετε όλες τις καχυποψίες και ταμπού που ίσως είχατε σχηματίσει για τους άλλους ανθρώπους. Μέσα από το ταξίδι, βλέπετε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, γνωρίζοντας συνεχώς καινούρια μέρη και ανθρώπους. Οι προκαθορισμένες ιδέες που είχατε, θα αρχίσουν σταδιακά να αλλάζουν, γεγονός που βοηθάει το μυαλό να ανοίξει τους ορίζοντές του.

4. Δημιουργεί μοναδικές αναμνήσεις

Το κάθε ταξίδι, προσφέρει μοναδικές αναμνήσεις. Τα άτομα που θα συναντήσετε και οι εμπειρίες που θα ζήσετε, είναι για μια φορά και γι’αυτό είναι και τόσο πολύτιμες.

5. Σε κάνει να εκτιμάς αυτά που έχεις

Το να είσαι μακριά από το σπίτι σου και να βλέπεις ανθρώπους που πιθανόν να ζουν σε χειρότερα μέρη από το δικό σου, είναι ένα γερό «χαστούκι» ώστε να αρχίσεις να εκτιμάς αυτά που έχεις και θεωρείς δεδομένα. Και μόνο το γεγονός πως είσαι σε θέση να ταξιδέψεις, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί, θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις ώστε να ζήσεις τη ζωή μέχρι την τελευταία της σταγόνα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση