, ,

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης διερευνά πόσο καλά κατέχετε την τέχνη του σχετίζεσθαι. Πόσο εύκολα αντιλαμβάνεστε τα σήματα αγάπης.Advertisment

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης διερευνά πόσο καλά κατέχετε την τέχνη του σχετίζεσθαι. Πόσο εύκολα αντιλαμβάνεστε τα σήματα αγάπης.

Advertisment

Ήταν ο Κάρολος Δαρβίνος που έγραψε για πρώτη φορά ότι το ανασήκωμα των ώμων σήμαινε σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς την αβεβαιότητα ή την άγνοια σε κάποιο θέμα. Αυτή η ανακάλυψη ενέπνευσε χιλιάδες έρευνες και έγινε η αρχή μια επιστήμης που σήμερα αποκαλούμε “Η Γλώσσα του Σώματος”. Πρόκειται για μια μη λεκτική επικοινωνία η οποία εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας για κάποιον άνθρωπο ή κατάσταση.

Η μη λεκτική επικοινωνία αποκορυφώνεται στην κατάσταση του φλερτ. Όταν ένα αγόρι συναντά ένα κορίτσι, ξεκινά ένα υποσυνείδητο αρχέγονο τελετουργικό που έχει τις ρίζες του στην απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο ανθρωπολόγος Dr David B. Givens κατέγραψε στο βιβλίο του “Love Signals” πάνω από 150 διαπολιτισμικούς τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας που αφορούν το φλερτ.

Ο Dr David Givens παρατήρησε εκατοντάδες άντρες και γυναίκες σε δημόσιους χώρους προκειμένου να καθορίσει τα διάφορα στάδια του φλερτ, από την έλξη μέχρι την απόρριψη. Από το κοκκίνισμα του προσώπου μέχρι τους αστραγάλους, άνδρες και γυναίκες εκφράζουν τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, λέει ο Dr Givens, “Δεν υπάρχουν κρυφά σήματα αγάπης, άπαξ και γνωρίζεις που να ψάξεις”.

Advertisment

Το αγόρι που συναντάει το κορίτσι αποτελεί ένα από αρχαιότερα παραμύθια του ανθρώπινου είδους. Η διαδικασία του φλερτ διαδραματίζεται σε όλες τις κοινωνίες, ακόμα και στις μη ανθρώπινες και έχει το δικό της λεξιλόγιο, λεκτικό ή μη.

Η αγάπη είναι χωρίς αμφιβολία το πιο θετικό ανθρώπινο συναίσθημα και είναι αυτό που εξασφαλίζει τη διαιώνιση του είδους μας. Αλλά η δυνατότητα ανταπόκρισης σε αυτό το συναίσθημα ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το παρακάτω τεστ βασίζεται εν μέρει στο βιβλίο του Dr David Givens αλλά και σε δεκάδες έρευνες των οποίων ο σκοπός ήταν η παρατήρηση της μη λεκτικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του φλερτ και της δημιουργίας των διαπροσωπικών σχέσεων.

Μην προσπαθήσετε να απαντήσετε με γνώμονα το νου σας, ακολουθήστε απλά το έσντικτό σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε εγκεφαλικά πολλές από τις απαντήσεις των ερωτήσεων. Γι αυτό απλά οραματιστείτε μια κατάσταση και επιλέξτε την απάντηση. Οι φωτογραφίες των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό αλλά μην βασιστείτε σε αυτές για να απαντήσετε.

Αν θα θέλατε να μάθετε ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση αλλά και την αιτιολογία τους, επισκεφθείτε αυτό το άρθρο:

Τι μας λέει η επιστήμη για το φλερτ;

[viralQuiz id=94]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση