, ,

Τεστ: Βρείτε ποια περιοριστική πεποίθηση σας εμποδίζει να ζείτε ελεύθεροι

Τεστ: Βρείτε ποια περιοριστική πεποίθηση σας εμποδίζει να ζείτε ελεύθεροι Στο τεστ Περιοριστικές Πεποιθήσεις: Πόσο σας εμποδίζουν να ζείτε τη ζωή που σας αξίζει;,

Τεστ: Βρείτε ποια περιοριστική πεποίθηση σας εμποδίζει να ζείτε ελεύθεροι

Τεστ: Βρείτε ποια περιοριστική πεποίθηση σας
εμποδίζει να ζείτε ελεύθεροι

Στο τεστ Περιοριστικές Πεποιθήσεις: Πόσο σας εμποδίζουν να ζείτε τη ζωή που σας αξίζει;, βασιστήκαμε στο έργο των ψυχολόγων Howard Kassinove και Andrew Berger που ανέπτυξαν το Ερωτηματολόγιο των Προσωπικών Πεποιθήσεων ώστε να διερευνηθεί πόσες πολλές είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις  που έχετε υιοθετήσει. Ο τρόπος προσέγγισης του συγκεκριμένου τεστ μπορεί να απαντήσει μόνο εάν έχετε ελάχιστες, λίγες, πολλές ή πάρα πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις. Και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο πάνω από το 90% έχουμε από λίγες έως πάρα πολλές τέτοιες πεποιθήσεις τις οποίες αναλύσαμε στο προηγούμενο τεστ.

Advertisment

Εδώ θα αξιοποιήσουμε το έργο των κλινικών ψυχολόγων Πήτερ Λάμπρου και Τζωρτζ Πρατ, όπως καταγράφεται στο βιβλίο τους Ας Μιλήσουμε για Σένα (Εκδόσεις Διόπτρα). Ένα βιβλίο που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας. Εκεί, οι δύο ψυχολόγοι αναλύουν τις περιοριστικές πεποιθήσεις και τις ταξινομούν με σαφήνεια, καθιστώντας μας ικανούς να δημιουργήσουμε το παρακάτω τεστ αυτογνωσίας.

Στις απαντήσεις θα βρείτε μια μικρή ανάλυση για τη συγκεκριμένη περιοριστική πεποίθηση. Η απαλοιφή των περιοριστικών πεποιθήσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αποτελούν αλλαγές ζωής και μπορούν να συμβούν κατόπιν έντονης προσπάθειας και βαθιάς εργασίας με τον εαυτό σας. Γι αυτό, πολλές φορές η συνδρομή μια ομάδας ή ενός ειδικού είναι αναγκαία.

[viralQuiz id=98]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση