,

Τι λες, έτοιμος για το όνειρο;

Η μιζέρια είναι κατάντια, η κλάψα είναι θάνατος αργός, η βαρεμάρα είναι παράδοση στο τίποτα!

Τι λες, έτοιμος για το όνειρο;

Τι λες, έτοιμος για το όνειρο;

Μου μιλάς για το χρόνο που φεύγει και δεν τον προλαβαίνεις. Δεν σου φτάνει να κάνεις όλα αυτά που θες και θυμώνεις ρουφώντας με δύναμη την τελευταία γουλιά του φραπέ σου Κυριακή μεσημεράκι. Είσαι ήδη δυο ώρες καθισμένος εκεί σε μια καρέκλα μιλώντας για τα ανεκπλήρωτά σου όνειρα και για το πόσο δύσκολο είναι να τα κάνεις πραγματικότητα.

Advertisment

Μου μιλάς για το χρόνο που φεύγει και δεν τον προλαβαίνεις παραδομένη στην οικογένεια, τη δουλειά και τις δουλειές στο σπίτι. Δεν σου φτάνει για το όνειρο, δεν σου φτάνει καν ούτε για τα απλά καθημερινά και θυμώνεις στο παιδί σου που το μόνο που θέλει είναι να σου δείξει μια ζωγραφιά με εσένα μέσα. Φεύγει με το κεφάλι κατεβασμένο πιάνοντας το tablet στα χέρια του. Εσύ αμέσως το κατηγορείς πως μόνο παίζει παιχνίδια από το πρωί ως το βράδυ όταν την ώρα εκείνη χτυπά μήνυμα στο τηλέφωνό σου. Σταματάς να του μιλάς και χάνεσαι στην οθόνη του κινητού σου.

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη

Advertisment


Το όνειρο μπαίνει σε sleepmode και ταξιδεύεις στα ονειρικά like, τα share και στην καρδούλα που θα βάλεις σίγουρα στην ιστορία του κυρίου kentaky fried chicken που σε προχωρημένη ηλικία έγινε εκατομμυριούχος!

– Αν τα κατάφερε αυτός στα 86 του έχω χρόνο! Ας σιδερώσω τώρα λίγο καλύτερα την τσάκιση της φόρμας του μικρού…

Παραδείγματα έλλειψης χρόνου πολλά! Παραδείγματα χαμένων ονείρων ακόμη πιο πολλά! Παραδείγματα ανθρώπων που βολεύονται στην κλάψα πως για το ανεκπλήρωτο όνειρο φταίει ο χρόνος που δεν φτάνει, ακόμη περισσότερα!

Μα για ποιον χρόνο μου μιλάς που δεν σου φτάνει, αυτόν που τρέχεις να προφτάσεις της ζωή την καθημερινότητα; Αυτόν που σπαταλάς με ατελείωτες υπερωρίες στην δουλειά σου δίχως να τις πληρώνεσαι, αυτόν που κάθε φορά τον ορίζεις ως έναρξη του νέου σου ονείρου και τελικά καταλήγεις να δειλιάζεις και να μένεις κάνοντας όνειρα παρακολουθώντας βιντεάκια στο YouTube για τα “όνειρα” των άλλων που πραγματώθηκαν;

Κουράζομαι να σε ακούω, χάνω την έννοια της λέξης όνειρο και μόνο που ανοίγεις το στόμα σου να δικαιολογηθείς πως όλος ο κόσμος ζει σε αυτή την πρέσα δίχως χρόνο, γιατί εσύ να ξεχωρίσεις, γιατί εσύ να τολμήσεις να ονειρευτείς; Τελικά, σε αυτόν τον τόπο, όποιος δηλώσει πως ζει για το όνειρο και κυρίως αν αυτό το δηλώσει με χαμόγελο είναι χαζονειροπόλος και δακτυλοδεικτούμενος! Υπάρχει και η εκδοχή πως είτε από κάπου τα έχει οικονομήσει ή παίρνει ψυχοφάρμακα που ακόμη δεν τα έχεις ανακαλύψει εσύ!

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/ti-les-etoimos-gia-oneiro/

Και για να επιστρέψω στον “ανύπαρκτο” χρόνο και στο “ανεκπλήρωτο” όνειρο και να στα συνδέσω… Όποιος κάνει όνειρα, έχει στόχο και όραμα, θα τολμήσει! Όποιος θέλει να μπορέσει το φαινομενικά αδύνατο θα βρει τρόπο για να το κατακτήσει! Για τον άνθρωπο που ξέρει τι χρειάζεται η ψυχή του, ο χρόνος δεν είναι εμπόδιο, είναι απλά το μέσον για να ιεραρχεί τις προτεραιότητες μες στην ημέρα του ώστε να έρθει πιο κοντά στην πηγή του ονείρου του! Όποιος δε, θέλει να προσπαθήσει να το φτάσει και δεν μπορεί, δεν τα παρατά, ζητά βοήθεια!

Ζήσε όπως θες, η ζωή σου βασίζεται στις επιλογές που θα κάνεις! Η μιζέρια είναι κατάντια, η κλάψα είναι θάνατος αργός, η βαρεμάρα είναι παράδοση στο τίποτα! Το όνειρο όμως είναι το οξυγόνο που θρέφει τα κύτταρά σου και ζει πέρα από τον χρόνο. Γι’ αυτό πάψε να τον κατηγορείς που δεν σου φτάνει για το όνειρο και γέννησε το όνειρο στην ψυχή σου γιατί μόνο εκεί μπορεί να ζήσει πέρα από τον χρόνο! Εκεί στην ψυχούλα σου θα βρεις χρόνο, εκεί θα βρεις δύναμη, εκεί θα ανακαλύψεις τις αλήθειες σου…

“Δεν πονούν τα όνειρα επειδή μένουν όνειρα. Πονούν οι ενοχές που κρύβει ο καθένας στην ψυχή του γιατί επέλεξε τον εύκολο δρόμο, να κάνει όνειρα που δεν τα πραγματώνει… Ξεκίνα με μια δέσμευση να κατακτήσεις το όνειρο, σήμερα!”

Τι λες, έτοιμος για το όνειρο;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση