, , , , ,

Τσάι με τζίντζερ: Φυσική συνταγή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος

Τσάι με τζίντζερ: Φυσική συνταγή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος Οι περισσότεροι, μετά από τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος, ψάχνουν να βρουν τα κατάλληλα

Τσάι με τζίντζερ: Φυσική συνταγή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος

Τσάι με τζίντζερ: Φυσική συνταγή για την
καταπολέμηση του κρυολογήματος

Οι περισσότεροι, μετά από τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος, ψάχνουν να βρουν τα κατάλληλα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τη γρίπη γρήγορα και αποτελεσματικά. Από την άλλη, μπορείτε να προτιμήσετε και να εμπιστευθείτε ορισμένες φυσικές μεθόδους καταπολέμησης του κρυλογήματος, που ενώ είναι δραστικές και ενισχύουν τον οργανισμό, δεν έχουν τις παρενέργειες των φαρμάκων. Μία από τις πιο ισχυρές φυσικές συνταγές είναι η παρακάτω με κύριο συστατικό το τζίντζερ.

Advertisment

Χάρη στα ενεργά συστατικά του, το τζίντζερ, βοηθά στην ανακούφιση από τα κοινά συμπτώματα της γρίπης, όπως πονόλαιμος, καταρροή, πονοκέφαλος, και ξηρός βήχας. Η αντι-βακτηριακή και αντι-φλεγμονώδης δράση του φυτού, το καθιστά επίσης μια αποτελεσματική ανακούφιση για τον πόνο, τον ερεθισμό και τη δυσφορία που συνοδεύουν συνήθως τη γρίπη.

Διαβάστε: Γιατί αξίζει να τρώτε τζίντζερ τακτικά;

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα ενεργά συστατικά του εργάζονται κυρίως στο στομάχι και τα έντερα, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσπεψίας και να αποκαταστήσει την όρεξη των ασθενών με γρίπη. Ένα ζεστό τσάι με τζίντζερ μπορεί να ζεστάνει το στομάχι και τους πνεύμονες των ασθενών, ενισχύοντας την όρεξή τους.

Advertisment

Το τζίντζερ είναι γνωστό, επίσης, διότι καταπραΰνει τα αναπνευστικά προβλήματα και βοηθά ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Τέλος, ως ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό, το τζίντζερ τονώνει την εφίδρωση που βοηθά να απαλλαγούμε από τις τοξίνες που υπάρχουν στο σώμα. Αυτό τελικά βοηθά στην πρόληψη της λοίμωξης.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/tsai-ginger-fysiki-syntagi-katapolemisi-kruologimatos/

Συνταγή για καταπολέμηση του κρυολογήματος με τζίντζερ

Υλικά

1/8 κουταλιού της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Αναμείξτε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ με το χυμό από μισό λεμόνι. Προσθέστε το σε μία κούπα νερό και βράστε το. Αφού βράσει, βάλτε το σε μία κούπα και αφήστε το για 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Καταναλώστε το ζεστό.

Το ρόφημα είναι ό,τι πρέπει για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά μπορείτε να το καταναλώνετε μία φορά τη μέρα και προληπτικά για την ενίσχυση του οργανισμού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση