,

Η ζωή μας είναι μικρές στιγμές. Μην τις σπαταλάς πίσω από μια οθόνη

Τα καλύτερα τα ζεις, δεν τα δημοσιοποιείς!

Η ζωή μας είναι μικρές στιγμές. Μην τις σπαταλάς πίσω από μια οθόνη

Η ζωή μας είναι μικρές στιγμές.
Μην τις σπαταλάς πίσω από μια οθόνη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα την δεκαετία του ’80 και αισθάνομαι τόσο τυχερή γι’ αυτό. Θυμάμαι παίζαμε ανέμελα στους άδειους δρόμους με τα ποδήλατα αφού η κίνηση ήταν ανύπαρκτη. Η εγκληματικότητα δεν ήταν έκδηλη, αφήναμε τα αυτοκίνητα χωρις να τα κλειδώνουμε και τις πόρτες των σπιτιών μας ανοιχτές. Το ίντερνετ έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’90! Χαρακτηριστική είναι η ατάκα των γονιών “κλείσε το ιντερνετ θέλω να πάρω τηλεφωνο” αφού συνδεόταν ο υπολογιστής μέσω μόντεμ και αν δεν το κλείναμε, δεν μπόρουσε να τηλεφωνήσει κανείς.

Advertisment

Κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν και όταν έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ηταν τόσο ακριβά που ελάχιστοι είχαν. Εξάλλου δεν τα χρειαζόμασταν. Βγαίναμε με τις παρέες μας, περνούσαμε καλά και αποτυπώναμε τις στιγμές μας με την φωτογραφική μας μηχανή για εμάς και μόνο. Περιμέναμε με αγωνία να εμφανιστεί το φιλμ, να τις δούμε και να τις βάλουμε στο άλμπουμ μας, εκείνο το άλμπουμ των αναμνήσεων με τις αμέτρητες ετικέτες…

Σήμερα τα φλερτ στις καφετέριες και στα club έχουν αντικατασταθεί από το facebook και η οπτική επαφή από το skype. Tώρα οι νέοι δεν λένε πάμε για καφέ αλλά “θα τα πούμε Online”. Ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που οφείλεται στην εξάρτησή τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Τα λόγια έγιναν πλήκτρα και οι προσωπικές μας στιγμές… δημοσιοποιούνται.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/zwh-einai-mikres-stigmes-min-spatalas-pisw-apo-othoni/

Mε στεναχωρεί όταν βλέπω ανθρώπους κάθε ηλικίας στις καφετέριες αντί να συζητάνε μεταξύ τους να είναι ο καθένας χαμένος στο κινητό του, να απαντάει στα μηνύματά του στο facebook και να χάνει την κάθε στιγμή! Ναι την χάνει! Οταν βρίσκεστε έξω, αφήστε το κινητό στην άκρη ή ακομα καλύτερα κλείστε το… ζήστε την στιγμή! Αφήστε το ίντερνετ αποκλειστικά για το σπίτι. Απολαύστε την υπέροχη θέα, μιλήστε στο φίλο, στη φίλη σας που βρίσκετε δίπλα σας. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, και είναι μικρές στιγμές… Η ευτυχία μας εξαρτάται από αυτές!

Γι’ αυτο λοιπόν, πρέπει να τις ζούμε! Φλερτάρετε στα κλαμπ, γνωρίστε κόσμο μέσω φίλων σας, χωρίς να σας αποσπά την προσοχή κανένα ηλεκτρονικό μέσο… Κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την οπτική επαφή! Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα και το μόνο που θα θυμάστε είναι οι ώρες που ξοδέψατε μπροστά από μια οθόνη. Και μην ξεχνάτε: Τα καλύτερα τα ζεις, δεν τα δημοσιοποιείς!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση