,

Η αδιαφορία και τα μηνύματά της

Πόσο σκληρό είναι αλήθεια να σε αντιμετωπίζει ο σύντροφός σου με αδιαφορία.

Η αδιαφορία και τα μηνύματά της

Η αδιαφορία και τα μηνύματά της

Γράφει η Βάσω Καρλή

Advertisment

Πόσο σκληρό είναι αλήθεια να σε αντιμετωπίζει ο σύντροφός σου με αδιαφορία. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να σε ρίχνει ψυχολογικά και εσύ να αναρωτιέσαι το “γιατί” δίχως να λαμβάνεις απάντηση. Τι χειρότερο από το να ζεις με έναν άνθρωπο στον ίδιο χώρο, να στέκεσαι δίπλα του και αυτός να κάνει ότι δε σε βλέπει και ο νους του αλλού να ταξιδεύει. Κάτι πρέπει να κάνεις για να γίνει αντιληπτή η παρουσία σου.

Αρχίζεις να μιλάς σιγά, αλλά τίποτα, δεν ακούγεσαι. Αυξάνεις σιγά-σιγά τον τόνο της φωνής σου και έτσι απλά, αλλάζει χώρο και μετακινείται σε άλλο δωμάτιο. Δεν αντέχεις άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι εντελώς ψυχοφθόρο. Η ατμόσφαιρα βαριά. Κάνεις μια ακόμα προσπάθεια. Λες κάτι αστείο και χασκογελάς με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθεί. Όμως ούτε αυτό δεν πιάνει. Αντίθετα ενοχλείται και είναι έτοιμος να εκραγεί. Σε πιάνουν τα κλάματα. Μα και πάλι η αδιαφορία του στο φουλ.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/adiaforia-minimata/

Advertisment

Αποφασίζεις να τον πλησιάσεις δειλά και να τον αγκαλιάσεις, μα η απάντησή του είναι το άγριο βλέμμα του. Όλη αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρο ότι έχει σαν σκοπό να σε αναγκάσει να φύγεις μακριά του. Τι άσχημο που διάλεξε αυτό τον τρόπο, να στείλει τα μηνύματά του. Όχι, δε φταίει αυτός. Εσύ από την αρχή θα έπρεπε να έβρισκες το θάρρος να φύγεις από μόνη σου, χωρίς να μπεις στη διαδικασία να υποστείς όλη αυτή την κατάσταση.

Όταν όμως υπάρχει αγάπη τα πράγματα περιπλέκονται. Είναι μονόπλευρη όμως, άρα πάλι δεν υπάρχει ελπίδα. Διάλεξε τον πιο απαίσιο τρόπο να σε διώξει από κοντά του και τα κατάφερε. Βιώνοντας όλο αυτό, δίνεις υπόσχεση στον εαυτό σου ότι δε θα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου την “αδιαφορία” ούτε ως λέξη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση