, , ,

Γιατί δεν είναι καλό να κοιμάστε θυμωμένοι;

Φροντίστε να κοιμάστε ήρεμοι και να έχετε αποβάλει την ένταση και τον αρνητισμό.

Γιατί δεν είναι καλό να κοιμάστε θυμωμένοι;

Γιατί δεν είναι καλό να κοιμάστε θυμωμένοι;

Σίγουρα, οι περισσότεροι, γνωρίζουν τη πεποίθηση που επικρατεί πως δεν πρέπει να πέφτουμε για ύπνο νευριασμένοι. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει λόγω τσακωμού με το σύντροφό σας, είναι κάτι που εκτός από τον αντίκτυπο που έχει σε εσάς, επηρεάζει αναπόφευκτα και την ποιότητα της σχέσης σας. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη δίνει την απάντηση…

Advertisment

Διαβάστε: Η έλλειψη ύπνου μειώνει τις δυσάρεστες αναμνήσεις

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου, προχώρησαν σε σχετική μελέτη και επιβεβαίωσαν αυτό που ήταν λίγο πολύ γνωστό από την προσωπική εμπειρία του καθενός. Ο ύπνος ενισχύει τα γεγονότα της ημέρας που πέρασε και αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο, βάζοντας σε μία «τάξη» τις πρόσφατες αναμνήσεις μας. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα γεγονότα που συνέβησαν λίγες ώρες ή στιγμές πριν τον ύπνο.

Οι ειδικοί, συμβουλεύουν, λοιπόν, να μην πηγαίνουμε για ύπνο με νεύρα, ένταση και θυμό, διότι τα συναισθήματα αυτά αποτυπώνονται πιο έντονα στον εγκέφαλο και αργεί να τα αποβάλει. Έτσι, υποχρεώνουμε τον εαυτό μας να «φορτώνεται» τα αρνητικά συναισθήματα και να δυσκολεύεται περισσότερο στο να απαλλαχθεί από αυτά. Γι’ αυτό φροντίστε να κοιμάστε ήρεμοι και να έχετε αποβάλει την ένταση και τον αρνητισμό, απολαμβάνοντας έναν ξεκούραστο ύπνο και ένα όμορφο ξύπνημα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση