,

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε όταν δέχεστε αρνητική ενέργεια

Πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τον αντίκτυπο που έχει πάνω μας το κύμα αρνητικότητας που δεχόμαστε καθημερινά;

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε όταν δέχεστε αρνητική ενέργεια

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε όταν δέχεστε αρνητική ενέργεια

Στις μέρες μας, η αρνητικότητα είναι πιο διαδεδομένη από ότι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Τη βιώνουν τα παιδιά μας στα σχολεία, οι συνεργάτες μας συνεχώς γκρινιάζουν και παραπονούνται και δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε το να δει κανείς τις βραδινές ειδήσεις!

Advertisment

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντιστρέψουμε τον αντίκτυπο που έχει πάνω μας όλο αυτό το κύμα αρνητικότητας; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση;

Διαβάστε επίσης: Όλα είναι θέμα ενέργειας. Είτε θετική, είτε αρνητική σίγουρα επιστρέφεται

1. Προσδιορίστε άμεσα την πηγή της αρνητικότητας

Αφιερώστε λίγο χρόνο και σκεφτείτε τα πράγματα. Όταν νιώθετε ότι περιβάλλεστε από αρνητικότητα, βρείτε την πηγή από την οποία προέρχεται και ασχοληθείτε αποκλειστικά με αυτήν. Μιλήστε στο άτομο αυτό, εξηγήστε του τι αισθάνεστε για την όλη κατάσταση και προσπαθήστε να το κάνετε να σας ανοιχτεί και να σας μιλήσει. Αν δεν το καταφέρετε αυτό, απλά μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να επηρεάζεται άλλο από την κατάσταση. Κάνατε την προσπάθειά σας και από κει και πέρα θα πρέπει να φροντίσετε τη δική σας ψυχική ηρεμία.

Advertisment

2. Εστιάστε στη λύση και όχι στο πρόβλημα

Εν μέσω μιας κρίσης μπορεί να είναι πολύ εύκολο να σταθείτε σε ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι κάτι που θα σας βοηθήσει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να στρέψετε την προσοχή σας στις λύσεις. Μια μέθοδος που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη είναι να «σπάσετε» το πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια, με τα οποία θα μπορείτε να ασχοληθείτε πιο αποτελεσματικά.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/pws-mporeite-antidrasete-dexeste-arnitiki-energeia/

3. Φροντίστε να περιβάλλεστε από θετικούς ανθρώπους

Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί να κάθεστε και να ανέχεστε τους αρνητικούς ανθρώπους; Υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα, αστεία και θετικά άτομα εκεί έξω, που είναι κρίμα να υπονομεύετε την ψυχολογία σας με αυτόν τον τρόπο.

4. Αποδεχτείτε τη δυνατότητα για κάτι θετικό

Πολλές φορές, όταν κάποιος βρίσκεται βυθισμένος στην αρνητικότητα, προκαλεί με τη συμπεριφορά του την τύχη του. Μην προδικάζετε πως η μέρα δεν θα σας πάει καλά. Μη λέτε «άλλη μια μέρα που τα πράγματα θα μείνουν ίδια». Αφήστε τον εαυτό σας να πάει με τη ροή των πραγμάτων και αποδεχτείτε τη δυνατότητα πως τα πράγματα όσο άσχημα μπορούν να πάνε, άλλο τόσο μπορούν να πάνε και θετικά.

5. Συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας με συμπόνοια

Να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας αλλά όχι σκληροί. Αυτό σημαίνει πως το να κατηγορείται συνεχώς τον εαυτό σας για λάθη που ενδεχομένως έχετε κάνει στο παρελθόν, δεν θα σας βοηθήσει σε τίποτα. Αντιθέτως, έτσι, διατηρείτε ένα φαύλο κύκλο από αρνητικότητα την οποία στρέφετε κατευθείαν πάνω σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γίνει φίλος σας και χαρίστε του μερικά όμορφα και τονωτικά λόγια κάθε πρωί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση