,

Βγάλε επιτέλους τη φωνή που πνίγεις μέσα σου!

Βρες τη δύναμη να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι θέλει πραγματικά από τη ζωή, βγες και ζήσε το.

Βγάλε επιτέλους τη φωνή που πνίγεις μέσα σου!

Βγάλε επιτέλους τη φωνή που πνίγεις μέσα σου!

“Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, γι’ αυτό σταμάτα να ζεις τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι στα δόγματα, που σημαίνει, να ζεις με το αποτέλεσμα των σκέψεων κάποιων άλλων ανθρώπων. Μην αφήνεις τη φωνή των άλλων να πνίγει τη δική σου φωνή. Και πάνω απ’ όλα, το πιο σημαντικό, έχε το κουράγιο να ακολουθήσεις την καρδιά και την διαίσθησή σου”. – Steve Jobs

Advertisment

«Για πάνω από 15 χρόνια έμενα στη σιωπή. Άφηνα τον κάθε έναν στη ζωή μου να νιώθει καλά με τον εαυτό του , ενώ εγώ καθόμουν στη γωνίτσα μου και δεν ένιωθα καλά με τον δικό μου εαυτό. Έκανα δουλειές που δε μου άρεσαν και έκανα επιλογές που δεν ήταν οι καλύτερες για μένα, έτσι απλά για να διατηρήσω την ‘ηρεμία’. Κατάλαβα ότι δεν έλεγα τη δική μου αλήθεια κι έτσι ξεκίνησα να ζω ‘τη ζωή ψέμα’ που εγώ δημιούργησα».

«Η αλήθεια είναι πως το να ζεις “μια ζωή ψέμα”, συνθλίβει το πνεύμα και ποτέ δε θα φέρει ηρεμία στην ψυχή. Ξέρεις όλους τους λόγους για τους οποίους έκρυβες την αλήθεια. Τόσα χρόνια έχεις συνηθίσει να κρύβεσαι, δε γνωρίζεις να κάνεις κάτι άλλο και τώρα το να δείξεις τον εαυτό σου και να εκφράσεις την αλήθεια σου είναι κάτι άβολο και αφύσικο για σένα.

«Και τι θα κάνω; Πώς θα βρω τη φωνή μου και θα πω τη δική μου αλήθεια; Πώς θα μπορέσω να έχω αυτό που θέλω όταν τις περισσότερες φορές δεν ξέρω αν αυτό που θέλω είναι δικό μου όνειρο ή κάποιου άλλου; Πώς θα βάλω όρια; Πώς θα σηκώσω τοίχο ότι δεν ξέρω από τι υλικό να τον φτιάξω-να είναι από μαλακό υλικό ή να είναι από μπετό;»

«Πιστεύω πως όλα όσα ξέρεις κι όλα όσα χρειάζεται να μάθεις υπάρχουν ήδη μέσα σου. Ξέρεις πότε κάτι είναι σωστό και πότε δεν είναι. Ξέρεις πότε θα πρέπει να μιλήσεις. Ξέρεις ποια είναι η αλήθεια σου.

Πολλές φορές ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ωστόσο δε θέλουμε να το κάνουμε.
Ωστόσο για να εκφράσεις τη δική σου αλήθεια, χρειάζεται να ξεκινήσεις να ακούς τον εαυτό σου. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, χαλάρωσε και προσπάθησε να δεις τι αισθάνεσαι.

O μόνος λόγος για τον οποίο ζεις μέσα στο ψέμα είναι επειδή δεν έχεις τη δύναμη να ακούσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις τη δική σου αλήθεια. Το να ζεις τη δική σου αλήθεια σημαίνει να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, να ξέρεις ποιος είναι, τι θέλει και τι του αξίζει. Κάθε πρωί που ξυπνάς ρώτα τον εαυτό σου πώς θέλει να αισθανθεί; Που θέλεις να πας τη ζωή σου; Ποια είναι τα δικά σου όνειρα;

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/vgale-epitelous-foni-pnigeis-mesa/

Τι σου λέει η διαίσθησή σου; Να μείνεις ή να φύγεις. Να περπατήσεις ή να τρέξεις. Να το παλέψεις ή να τα παρατήσεις . Το να ακολουθείς τη διαίσθησή σου δεν είναι πάντα εύκολο και χρειάζεται πρακτική. Έχεις δρόμο μπροστά σου. Σιγά αλλά σταθερά μπορείς να φτάσεις εκεί που θέλεις να πας,. Ένα βήμα τη φορά. Μια μέρα τη φορά. Η φωνή σου είναι εκεί. Άκουσε την . Άκουσε που σου μιλάει, ακόμα κι αν είναι ένας ψίθυρος.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν θέλουν να καλυφθούν και να επιβεβαιωθούν από εξωτερικούς παράγοντες. Να θυμάσαι, κανείς δεν μπορεί να σε ολοκληρώσει. Αν μπορεί, τότε σημαίνει πως έχεις παραδώσει τη δύναμή σου στα χέρια του.

Βρες τη δύναμη να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι θέλει πραγματικά από τη ζωή, βγες και ζήσε το. Πες και ζήσε τη δική σου αλήθεια και θα δεις πως η ζωή σου θα γίνει πιο πλούσια από ότι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Σε όλους τους ανθρώπους αναλογούν δυο βασικές ημερομηνίες. Μια ημερομηνία που θα έρθουν στη γη και μια που θα φύγουν. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο υπάρχει μια παύλα. Κοίταξε να κάνεις αυτήν την παύλα όμορφη και μοναδική. Να της δώσεις νόημα. Να την κάνεις όσο πιο ιδιαίτερη γίνεται. Να είναι γεμάτη από τη δική σου φωνή».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση