,

Τα 4 πιο ενδιαφέροντα εγκεφαλικά τεστ

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα καλύτερα εγκεφαλικά τεστ που έχουμε δημοσιεύσει έως τώρα.

Τα 4 πιο ενδιαφέροντα εγκεφαλικά τεστ

Τα 4 πιο ενδιαφέροντα εγκεφαλικά τεστ

Πριν λίγες μέρες είδαμε τα 5 καλύτερα ψυχολογικά τεστ για το 2016. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα καλύτερα εγκεφαλικά τεστ που έχουμε δημοσιεύσει έως τώρα. Αν και όλα βασίζονται σε διάφορες μελέτες και έρευνες, εντούτοις, δεν πλησιάζουν την επιστημονική τεκμηρίωση των ψυχολογικών τεστ. Σε κάθε περίπτωση όμως προσφέρουν περισσότερη γνώση και καλύτερη επίγνωση του τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

Advertisment

Το τεστ που μπορεί να βρει εάν είστε άνδρας ή γυναίκα1. Το τεστ που μπορεί να βρει εάν είστε άνδρας ή γυναίκα

Πρόκειται για ένα μη επιστημονικό πείραμα της Εναλλακτικής Δράσης όπου αντιστρέψαμε τα ευρήματα και τα συμπεράσματα των μελετών που υποστηρίζουν τη διαφορετική δομή του εγκεφάλου των δύο φύλων και τις μετατρέψαμε σε ερωτήσεις. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από τους αναγνώστες να σχολιάσουν εάν το τεστ έπεσε όντως μέσα ή όχι. Τα συμπεράσματα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Το τεστ, σύμφωνα με τα σχόλια των αναγνωστών έχει επιτυχία κοντά στο 80%. Για την ακρίβεια, στις 16/12/2017, από 58.000 ανθρώπους περίπου που είχαν ολοκληρώσει το τεστ, αποφάσισαν να σχολιάσουν οι 176. Από τους 176, οι 37 είπαν ότι έπεσε έξω. Σε ποσοστά αυτό σημαίνει ότι το τεστ πέφτει μέσα κατά περίπου 79%.

Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας;2. Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας;

Πριν λίγα χρόνια είχαμε δει ένα καταπληκτικό βίντεο που είχε δημοσιευτεί στο TED. Εκεί, η νευροεπιστήμονας Τζιλ Μπόλτι Τέηλορ, είχε τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει στο δικό της εγκεφαλικό, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο εγκέφαλός της κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Και περιγράφει πως βίωνε την εναλλαγή της λειτουργίας από το αριστερό στο δεξί ημισφαίριο. Εάν δεν το έχετε δει, αξίζει να το παρακολουθήσετε εδώ. Σε αυτό το τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε 21 ερωτήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν βίντεο και ασκήσεις.  Στο αποτέλεσμα θα βρείτε απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης του λιγότερου κυρίαρχου ημισφαιρίου του εγκεφάλου σας.

Τεστ με εικόνες: Ανακαλύψτε τι σκέφτεται το υποσυνείδητό σας3. Τεστ με εικόνες: Ανακαλύψτε τι σκέφτεται το υποσυνείδητό σας

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τεστ που προσπαθεί μέσα από εικόνες να διερευνήσει ποια είναι η κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό σας. Αν και το τεστ δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία, εντούτοις, είναι αρκετά εντυπωσιακό, με πολύ καλό feedback από τους αναγνώστες. Βασίζεται στη χρωματολογία και στα μοτίβα των εικόνων που επιλέγει ο αναγνώστης και επιλέγει μέσα από 16 πιθανά μοτίβα σκέψης. Είναι ένα τεστ που αξίζει να το κάνει κανείς ανά κάποια διαστήματα. Το αποτέλεσμα μπορεί να δείξει ενδιαφέρουσες αλλαγές στον τρόπο σκέψης κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Advertisment

Τεστ με εικόνες; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;4. Τεστ με εικόνες; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Όπως και το παραπάνω, πρόκειται για άλλο ένα διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας με εικόνες. Σκοπός είναι να εντοπιστεί ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας. Αν και το τεστ βασίζεται σε κάποια αντικειμενικά στοιχεία, εντούτοις δεν έχει κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και προσφέρεται για ψυχαγωγία. Μέσα από 11 θεματικές ενότητες, ο αναγνώστης καλείται είτε να επιλέξει μια φωτογραφία είτε να δηλώσει πως αισθάνεται για μια εικόνα. Ομολογούμε ότι κάποιες εικόνες μπορεί  να είναι ενοχλητικές για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση