,

Μια ιστορία για δύο

Κάθε συνάντηση με έναν άνθρωπο, μας φέρνει πιο κοντά με τον εαυτό μας.

Μια ιστορία για δύο

Μια ιστορία για δύο

Σας έχει συμβεί ποτέ να γνωρίσετε κάποιον, έτσι ξαφνικά, από το πουθενά και να νιώσετε κάτι ανεξήγητο; Να πιάσετε κάτι στην ατμόσφαιρα σαν ηλεκτρισμό και ένα χαμόγελο να ζωγραφίζεται στα χείλη σας από τη γοητεία που σας ασκεί αυτή η άγνωστη παρουσία δίπλα σας; Να νιώθετε διαισθητικά ότι όλο αυτό είναι αμοιβαίο; Να σου γεννιέται η επιθυμία να γνωρίσεις αυτόν τον άγνωστο, γιατί νιώθεις ότι έχει πολλά να σου πει… και να του πεις…

Advertisment

Το παραδοσιακό θηλυκό όμως που θέλει τον άντρα κυνηγό, πως να την κάνει την πρώτη κίνηση; Είναι κάτι που δεν το έχει ξανακάνει και δεν το ‘χει κιόλας. Αρχίζουν έτσι να γεννιούνται οι σκέψεις. “Μπα, καλύτερα να το αφήσω, μάλλον η ιδέα μου ήταν”. Μα έλα που το ξαναφέρνει στο νου της και θυμάται τον άγνωστο αυτόν και χαμογελά στην σκέψη του. Το ξανασκέφτεται λοιπόν. “Και τι πειράζει να κάνει το θηλυκό και μια φορά την πρώτη κίνηση; Ναι, αλλά… πως το κάνεις αυτό; Και αν ο άλλος δεν ανταποκριθεί… είσαι έτοιμη να το αντιμετωπίσεις χωρίς να σε πειράξει αν δεν υπάρξει ανταπόκριση;”.

Διαβάστε επίσης από τη Λίνα Παυλοπούλου

Advertisment


Κι εκεί που κάνεις το διάλογο με τον εαυτό σου, έρχονται από την άλλη πλευρά κάτι δειλά μηνύματα ενδιαφέροντος που σου αναπτερώνουν το ηθικό αλλά δεν βλέπεις κάτι περισσότερο να γίνεται γιατί κατανοείς ότι αυτός ο άγνωστος δίνει όλη του την ενέργεια σε μια επαγγελματική αρχή που κάνει.

Ξαφνικά λοιπόν, αποφασίζεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου, θηλυκό γαρ και προσεγγίζεις τον άγνωστο με τον δικό σου μοναδικό τρόπο που ξεπήδησε τόσο πηγαία, αυθόρμητα και παρορμητικά από μέσα σου και χωρίς δεύτερη σκέψη, κάνεις την κίνηση… και αφού την κάνεις, χαμογελάς και ξαλαφρώνεις χωρίς να προσδοκάς τίποτα απολύτως. Χαίρεσαι και μόνο, που νιώθεις έτσι, μετά από τόσο καιρό για κάποιον άγνωστο, ακόμα κι ας μην είναι γραφτό να τον γνωρίσεις περισσότερο. Ηρθε να σου δηλώσει ότι έφυγες από εκεί που ήσουν και επιτέλους προχωράς! Και μόνο για αυτό, νιώθεις ευγνωμοσύνη!

Με τέτοια προσέγγιση όμως που έκανε αυτό το θηλυκό, πως να μην κολακευτεί αυτό το άγνωστο το αρσενικό και να μην θελήσει αυτός ο άνθρωπος να την γνωρίσει από κοντά; Επόμενο βήμα λοιπόν; Συνάντηση. Συνάντηση για δύο. Είναι πραγματικά μεγάλη αλήθεια ότι έλκεις και έλκεσαι την κάθε περίοδο της ζωής σου από τον άνθρωπο που είναι κοντά σε αυτό που είσαι εσύ σήμερα. Έλκεις ένα μέρος του εαυτού σου, ίσως και τον καθρέπτη σου. Και ενώ θέλεις να είσαι άνετη, είσαι φοβισμένη στη συνάντηση αλλά γοητευμένη από αυτό που βλέπεις στον άλλον και ακούς. Και ανακαλύπτεις πως αυτό που ζητάς εκεί έξω, υπάρχει.

Όμως νιώθεις να φοβάσαι και ίσως να φοβάται και ό άγνωστος που έγινε γνωστός. Φοβάσαι τον εαυτό σου και πιάνεις υποσυνείδητα αυτόν τον αδιόρατο φόβο να ξεπηδά και να σε ταράζει γιατί έχεις πληγωθεί πολύ στο παρελθόν. Κοίτα όμως, που ο φόβος δεν ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους χωρίζει και τους απομακρύνει, ενώ θέλουν να έρθουν κοντά. Το αρσενικό προφανώς μέσα από τον δικό του φόβο μετέφρασε μία κίνηση του θηλυκού, που δεν είχε να κάνει καθόλου με αυτόν, λανθασμένα. Το αρσενικό άτολμο και το θηλυκό φοβισμένο. Ο καθένας από την πλευρά του πήρε τα μηνύματα από τον δικό του φόβο και από το φόβο που του έστειλε ο άλλος.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη και αν θέλει ο καθένας μας να τη δει, χρειάζεται να αποδεσμευτεί από τους φόβους του και να θελήσει πραγματικά να γνωρίσει τον άλλον χωρίς να φιλτράρει τις κινήσεις μέσα από το συναίσθημα του φόβου γιατί δυστυχώς βγάζει λάθος συμπεράσματα. Κάθε συνάντηση με έναν άνθρωπο, μας φέρνει αν όχι κοντά με τον άλλο, σίγουρα πιο κοντά με τον εαυτό μας. Μη φοβάσαι να πεις αυτό που αισθάνεσαι, πόσο μάλλον να το δείξεις. Κανείς δεν μετάνιωσε για αυτά που έδειξε, αλλά μόνο για αυτά που δεν έδειξε. Μια ιστορία για δύο… που δεν έχει αρχίσει ακόμα… ή μήπως… έχει αρχίσει;…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση